Novosti / Hrvatska

ZA MLADE OBITELJI

Demografske mjere u Imotskom: Nepovratna pomoć do 45.000 kuna za gradnju i obnovu kuća

Demografske mjere u Imotskom: Nepovratna pomoć do 45.000 kuna za gradnju i obnovu kuća
Thinkstock

'Ove smo godine iz gradskog proračuna osigurali milijun kuna kao nepovratnu pomoć mladim obiteljima'

Gradska uprava Imotskog objavila je u petak poziv za podnošenje prijave za dodjelu nepovratne pomoći do 45.000 kuna mladim obiteljima za gradnju i obnovu kuća na području grada kao demografsku mjeru kako bi se pridonijelo njihovu ostanku i povećanju stanovništva.

"Ove smo godine iz gradskog proračuna osigurali milijun kuna kao nepovratnu pomoć mladim obiteljima u gradnji i obnovi kuća radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva u Imotskom", rekao je za Hinu gradonačelnik Ivan Budalić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se navodi u pozivu, mlade obitelji s četvero i više djece moći će za gradnju ili adaptaciju kuće nepovratno dobiti 45.000 kuna, a obitelji s troje djece 40.000 kuna.

Mlade obitelji s dvoje djece moći će odbiti 30.000 kuna, s jednim djetetom 25.000 kuna, a obitelji bez djece moći će računati na 20.000 kuna. Kako je objašnjeno, za svako dijete s teškoćama u razvoju moći će dobiti dodatnih 5000 kuna.

Budalić je rekao da će te demografske mjere imati pozitivan učinak u Imotskom jer demografske mjere koje se već provode u tom gradu daju pozitivne rezultate.

Istaknuo je kako se u Imotskom povećava broj trudnica otkako se provodi demografska mjera da se za svako treće i iduće novorođeno dijete iz gradskog proračuna daje nepovratna financijska pomoć od 50.000 kuna, za svako drugo rođeno dijete 20.000 kuna, a za prvo 10.000 kuna.

Dodao je da za svako treće dijete u obitelji roditelji u Imotskom plaćaju polovicu troškova u vrtićima.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!