Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SKUP inovatorA i poduzetniKA

Rimac se za RTL prisjetio početaka: 'Nismo imali pojma što radimo. Svi smo griješili, al' najbitnije je ovo...'

"U jednom trenutku možete biti na vrhu, a već u drugom na dnu"

Više od 500 developera iz cijelog svijeta i najzanimljivije teme iz programske zajednice stigle su u Tuhelj na konferenciju Dev Days.

Svoju priču o uspjehu, ali i svim preprekama na putu do cilja, pred međunarodnom publikom podijelili su hrvatski IT stručnjaci i inovatori, među njima i Mate Rimac

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mi smo krenuli raditi auto u zemlji koja nikad nije radila auto, nitko od nas nije znao kako radit auto. Nismo imali pojma što radimo. Svi smo griješili i to je bilo OK, jer smo mi otvoreni oko toga. Pogriješiš, zezneš, ali i naučiš nešto iz toga. To je važno", govori za RTL Danas Mate Rimac, osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili.

Iako iza sebe ima vrhunska postignuća, kaže, na sve gleda kao da je tek na početku.

"Moramo firmu izgraditi da ide sa maloserijskih proizvođača u velikoserijsku proizvodnju. Sad smo već na 600 zaposelnika, gradimo novu tvornicu. Planova je puno, ali moramo stavit auto na tržište ovaj novi. Tek smo krenuli", dodaje. 

Kreator virtualnog novca i poduzetnik koji razvija umjetnu inteligenciju poručuje - u jednom trenutku možete biti na vrhu, a već u drugom na dnu.

"Moraš zamislit da je život jedna nevjerojatna igra i pokušat s kartama koje dobiješ odigrat najbolju partiju. Ne treba se fokusirat na neuspjeh i to doživjet kao bolan ali uspješan način učenja", kaže nam Mislav Malenica, osnivač i direktor Vingda.

Slaže se i jedan od osnivača Infobipa, vodeće IT tvrtke koja je krenula kao mali startup iz Vodnjana, a danas njihova komunikacijska platforma ima sedam milijardi korisnika u više od 190 država. Kaže, zato njihova konferencija ne mora biti zanimljiva samo developerima. 

"Odlučili smo jedan dan otvoriti za javnost jer su teme koje imamo i ljudi koji dolaze i naši izvana, zanimljivi i široj javnosti pa zašto da ne dođu da vide i da se družimo",
govori Izabel Jelenić, glavni tehnički direktor Infobipa.   

O budućnosti i tehnologiji na ovogodišnjoj konferenciji govorili su domaći i strani inovatori i znanstvenici. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!