Ostani doma
Novosti / Hrvatska

STIGLA I INSPEKCIJA

Pobuna zbog jedinica u Imotskom, profesor poručio: 'U matematici ih može pasti 5 ili 25, a ne mora nitko'

Ogorčeni roditelji alarmirali su Ministarstvo i Agenciju za obrazovanje kako bi propitali odluke profesora matematike

Zbog zaključenih jedinica digla se pobuna u Imotskom. Roditelji su alarmirali 
Ministarstvo i Agenciju za obrazovanje u želji da propitaju odluke profesora matematike u gimnaziji. "Ovo je teatar apsurda kakvog nigdje nema" - poručuje dio ogorčenih roditelja čija su djeca pala godinu zbog zaključene jedinice iz matematike. 

''U matematici nema broj veliko ni malo, može ih pasti 5, a ne mora nitko''

Prozvani profesor matematike Ante Trutin zaključio je kako se jednostavno žale najlošiji i kako bi iz tih razreda trebao na godinu ''izbaciti'' još četiri do pet učenika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ako je u jednom lošijem odjelu palo 5 učenika, ja ne vidim kakav je to problem i da je to nešto veliko. U matematici nema broj veliko ni malo. Može ih pasti 5 ili 25, a ne mora nitko'' objasnio je profesor.

Ravnatelj Srednje škole Dr. Mate Ujevića u Imotskom Boris Karin napomenuo je kako profesor Trutin radi u toj školi dulje od 30 godina i slovi za jednog od strožih profesora.

''Međutim mi tijekom školske godine nismo dobili nikakav službeni prigovor
ni od strane roditelja, niti od strane učenika na rad profesora Trutina'', rekao je ravnatelj.

Roditelji su se požalili Ministarstvu

No prigovor je dobila Agencija za odgoj i obrazovanje, kao i resorno ministarstvo. Roditelji koji su zvali inspekciju nisu željeli pred kamere. 

"Bilo je i ranijih godina žalbi nakon popravnih ispita. Oni su jednom bili čak i ponovljeni, inspekcija je naredila da se ponovi taj popravni ispit nakon čega su ti učenici ponovno postigli iste rezultate", objasnio je ravnatelj. 

Prozvani profesor je rekao: "Tko je pao, pao je. Tko je prošao - prošao je. To što se ne zna da su ocjene od 1 do 5 u hrvatskoj državi, to nisam ja kriv''. 

Bivši učenici podržavaju profesora

S druge strane, bivši učenici puni su hvale za prozvanog profesora. Nazivaju ga kvalitetnim profesorom, jako dobrim predavačem i dobrim čovjekom te ga podržavaju u odluci da ruši učenike koji nisu zadovoljili uvjete. 

''Osobno mi je predavao dok sam išla u gimnaziju, od njega sam puno naučila i sve mogu reći samo pozitivno'' izjavila je Trutinova bivša učenica Petra Šućur

"Ima x učenika što ne znaju tablicu množenja, a roditelji ih podržavaju i brane ih", prokomentirao je Ivan Kujundžić još jedan profesorov bivši učenik. 

Iz Agencije za odgoj i obrazovanje koja je izvršila nadzor provedbe popravnog ispita kažu - propusta u donošenju zaključne ocjene nije bilo.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!