Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NEMA REFERENDUMA

Plenković iznenadio na početku sjednice Vlade: 'Prihvaćamo sve zahtjeve inicijative '67 je previše''

Plenković iznenadio na početku sjednice Vlade: 'Prihvaćamo sve zahtjeve inicijative '67 je previše''
Patrik Macek/PIXSELL

Predložit će i promjene zakona na način da oni koji žele mogu raditi i nakon 65. godine

Premijer Andrej Plenković je na početku sjednice Vlade kazao da će prihvatiti sve zahtjeve referendumske inicijative '67 je previše'.

"Tijekom proljeća bili smo suočeni s aktivnostima građanske inicijtive '67 je previše' i nakon što su potpisi prikupljeni ustanovili smo da je potpise dalo više od 700 tisuća građana", kazao je Plenković i dodao da su čuli poruku hrvatskih građana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U cijelosti ćemo preuzeti prijedlog ove građanske inicijative i Saboru uputiti prijedlog zakona o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju s konačnim prijedlogom zakona. Prihvatit ćemo u cijelosti zahtjeve referendumske inicijative i u određenim elementima promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju", kazao je Plenković. 

"Uz prijedlog o izmjenama Zakona o obaveznom mirovinskom osiguranju predložit ćemo i promjene Zakona o radu i drugih zakona koji uređuju radno-pravni status za pojedine kategorije, na način da oni koji žele mogu raditi i nakon 65. godine. Mislim da smo tako ostvarili balans između onoga što je bio temeljni cilj građanske inicijative i sindikalne središnjice i građana koji su to potpisom podržali, a istodobno otvaramo mogućnost sugrađanima da ostanu na tržištu rada", kazao je Plenković.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!