Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Stanovnici Gornje Dubrave očajni

'Barem jednom na tjedan ostajemo bez vode, a cijev su popravljali već 13 puta'

Vode više nema nego što je ima, računi su iz mjeseca u mjesec jednako visoki, a nakupilo se i dodatnih troškova

Stanovnici zagrebačke Gornje Dubrave ogorčeni su. Već drugi put ovaj tjedan ostali su bez vode, a to je scenarij koji im se ponavlja mjesecima. Odgovore su tražili na svim adresama, ali bez uspjeha. Tvrde da je istu cijev Zagrebački vodovod popravljao čak 13 puta!

Barem jednom na tjedan u Gornjoj Dubravi vode nema ni za piće, ali kamoli za nešto drugo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Ovo je drugi put u tjedan dana da smo ostali bez vode. Nekada se dogodi da 10 dana imamo vodu pa opet nestane. Ali stvarno, tri-četiri puta mjesečno vode nestaje'', upozorava Viktorija Drgestin iz Gornje Dubrave.

A kad i dođe, često je žuta ili smeđa. Vode više nema nego što je ima, računi su iz mjeseca u mjesec jednako visoki, a nakupilo se i dodatnih troškova. 

Prazne slavine mogle bi postati svakodnevica

''Perilica rublja mi je otišla, perilica posuđa, frižider koji mi se napuni, filter košta 400 kuna'', nabrajala je Drgestin.

Nije im jasno zašto se radovi na istoj cijevi ponavljaju iz tjedna u tjedan. ''13 puta na jednom mjestu je pukla cijev! Pa ima li toga igdje??'', pita se Zdravko Pantelić, a Ivan Budak dodaje: ''Najinteresantnije je to što svaki put kad saniraju, oni i asfaltiraju. Znači troškovi su veliki. Asfaltiraju i onda opet dođu kopati''.

Iz gradske četvrti Gornja Dubrava uvjeravaju da čine sve što je u njihovoj moći, a iz Vodoopskrbe i odvodnje poručuju da su svjesni potrebe rekonstrukcije cjevovoda na tom području: ''Vodoopskrba i odvodnja pokrenula je aktivnosti na izradi idejnog, glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije vodoopskrbnog cjevovoda. Nakon dobivanja potrebnih dozvola prioritetno ćemo pristupiti radovima''.

A do tada - prazne slavine mogle bi postati svakodnevica stanovnika Gornje Dubrave.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!