Novosti / Hrvatska

TRAŽI SE VICEGUVERNERE

USKOK ga istražuje, ukinuli mu imunitet: Lovru Kuščevića smjestili u Odbor za zakonodavstvo

USKOK ga istražuje, ukinuli mu imunitet: Lovru Kuščevića smjestili u Odbor za zakonodavstvo
Slavko Midžor/Pixsell

Odbor je odobrio promjene u sastavima saborskih radnih tijela

Nakon ljetošnje rekonstrukcije Vlade, odnosno povratka nekih ministra u zastupničke klupe te odlaska nekih zastupnika u izvršnu vlast, saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove je odobrio promjene u sastavima saborskih radnih tijela. 

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić imenovan je voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe te članom Odbora za poljoprivredu. Vesnu Bedeković, koja je postala ministrica za demografiju na mjestu predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, zamijenit će Irena Vukasnović Petrijevčanin (HDZ).

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji se vratio u Sabor i kojemu je na zahtjev DORH-a, ukinut imunitet, postaje član Odbora za zakonodavstvo. "Nije cvijet u Odboru za zakonodavstvo", konstatirao je tom prilikom Silvano Hrelja (HSU).  Odluke Odbora treba potvrditi Hrvatski sabor. 

Sabor potvrdio skidanje imuniteta Kuščeviću

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatski sabor prihvatio je u petak izvješće Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o ukidanju imuniteta bivšem ministru uprave Lovri Kuščeviću te o vraćanju u Sabor dvojice bivših ministara Tomislava Tolušića i Gorana Marića, koji su nakon srpanjske rekonstrukcije Vlade aktivirali zastupničke mandate.

Zahtjev za skidanje imuniteta Kuščeviću podnijelo je Državno odvjetništvo Hrvatske radi pokretanja kaznenog postupka zbog sumnje u zlouporabu položaja, a praksa je MIP-a da u takvim slučajevima skida imunitet zastupnicima.

Sabor nije skinuo imunitet zastupniku Ivanu Klarinu (SDP) budući da su ga za kaznena djela klevete tužila dva privatna tužitelja, Ante Kulušić i samoborski DIV.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!