Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Alesandra Varelija

FOTO Pripadnica pulske interventne jedinice: Hrvatska policija dobit će prvu roniteljicu

FOTO Pripadnica pulske interventne jedinice: Hrvatska policija dobit će prvu roniteljicu
MUP RH

Tečaj vodi iskusni instruktor ronjenja Tihomir Pelesk iz interventne jedinice PU koprivničko-križevačke

FOTO Pripadnica pulske interventne jedinice: Hrvatska policija dobit će prvu ženu ronioca

Prošlo je više od stotinu godina od kada je prva žena dobila značku i policijske ovlasti. Iako su se kroz povijest morale izboriti za svoja prava i ravnopravno tretiranje u službi, danas policijske službenice jednako obavljaju sve policijske zadatke kao i njihovi kolege.

Tako će i hrvatska policija dobiti prvu roniteljicu –Alesandru Vareliju, policijsku službenicu Interventne jedinice policije iz Pule, javljaju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Naime, ovog se tjedna, od 16. do 21. rujna, u Roniteljskom centru u Kovčanju na Malom Lošinju, održava početnički tečaj ronjenja u organizaciji Zapovjedništva interventne policije i u suradnji sa Zapovjedništvom specijalne policije MUP-a. Tečaj Open Water Drive održava se u sklopu redovnih aktivnosti interventne policije, a na njemu sudjeluje dvoje pripadnika Interventne jedinice policije iz Pule, Alesandra Varelija i Dragan Ždralović. Tečaj vodi iskusni instruktor ronjenja Tihomir Pelesk iz interventne jedinice PU koprivničko-križevačke koji je zadovoljan činjenicom da prvi put na ovakvom tečaju sudjeluje i policijska službenica. 

Alesandra Varelija je 34-godišnja policijska službenica koja u policiji radi 12 godina, od toga posljednjih godinu dana u interventnoj policiji. Supruga i majka dvoje djece, uz svakodnevne poslovne i obiteljske obveze, pronalazi vremena i za sportske aktivnosti. Prije 15 godina završila je tečaj ronjenja, a kada joj se prilika prilika da svoje vještine ronjenja upotrijebi i u poslovne svrhe, uz podršku zapovjednika Interventne jedinice policije Pula Dragana Brunjaka, upućena je na tečaj te će nakon obuke biti spremna za profesionalni rad kao prva roniteljica iz redova interventne policije, ali i općenito, iz hrvatske policije.

Kada je riječ o ronjenju, valja naglasiti da je to zasigurno jedna od najsloženijih aktivnosti u opisu poslova interventne policije, u kojoj sada sudjeluju i žene. To je pokazatelj kako nakon svladavanja ove zahtjevne aktivnosti nema prepreka za žene u policiji kod obavljanja bilo koje druge zadaće.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!