Novosti / Hrvatska

arsen bauk

'Nisam uočio opravdanost ni prethodnih Penavinih akcija, važno je ne vršiti pritisak na DORH'

'Nisam uočio opravdanost ni prethodnih Penavinih akcija, važno je ne vršiti pritisak na DORH'
Patrik Macek/Pixsell

SDP-ovac Arsen Bauk naglasio je kako se ne smije vršiti pritisak na sudove prosvjedom u Vukovaru

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ocijenio je najavu prosvjeda u Vukovaru gradonačelnika Ivana Penave opravdanim ako time želi skrenuti pozornost na probleme koje imaju građani, ali neopravdanim ako je usmjeren kao pritisak na DORH i sudove.

Prosvjed je legitiman jedino ako je fokus na građanima

"Ne znam dovoljno o tome, ali nisam uočio dovoljnu opravdanost ni prethodnih Penavinih akcija, ali dopuštam da tu imam nešto drugačije mišljenje", rekao je Bauk u Saboru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ako je prosvjed usmjeren kao pritisak na DORH i sudove, i na politiku da utječe na DORH i sudove, onda on nije opravdan", kaže Bauk, "a ako je prosvjed legitiman način da se skrene pozornost na probleme koje ima dio građana, on je opravdan i čini temeljno ustavno pravo."

''Razumijem revolt, ali treba imati mjeru''

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić na najave prosvjeda u Vukovaru kaže da je demokratsko pravo svakoga građanina i udruga da izražavaju svoje stajalište o nečemu.

"Osobno mogu razumjeti revolt pojedinaca s punim pravom, ali trebalo bi dozirati izražavanje na takav način, imati mjeru da to ne potiče dodatne podjele, a ima naznaka da bi ovaj prosvjed, ako bi do njega došlo, mogao dodatno užariti političku scenu", ocijenio je.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!