Novosti / Hrvatska

Demantirao optužbe

Kuščević: 'Nije bilo pritiska da ne uđem u Odbor za zakonodavstvo'

Lovro Kušćević, koji je na zahtjev DORH-a zbog istrage oko nekretninskih malverzacija nedavno ostao bez zastupničkog imuniteta, opovrgnuo je tvrdnje da je nad njim itko vršio pritisak kako ne bi prihvatio članstvo u Odboru za zakonodavstvo

Donedavni ministar uprave, a sada saborski zastupnik HDZ-a Lovro Kuščević kazao je u srijedu da od članstva u Odboru za zakonodavstvo nije odustao ni zbog čijeg pritiska.

"Nije bilo nikakvih pritisaka bilo od koga, nego ne želim da se rad Odbora i teme koje su na Odboru padnu u drugi plan radi nekakvih podmetanja koja se događaju svakodnevno“, pojasnio je Kuščević koji je na zahtjev DORH-a zbog istrage oko nekretninskih malverzacija nedavno ostao bez zastupničkog imuniteta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje je li sam odustao ili je bio prisiljen povući se, kazao je da nije prihvatio članstvo ni u jednom odboru pa ni u Odboru za zakonodavstvo jer ne želi da rad odbora bude opterećen nekim drugim stvarima, a ne radom i temama koje su na sjednicima.

Zaključio je da ne vjeruje da će u dogledno vrijeme prihvatiti članstvo ni u jednom odboru.

Predstavnici vladajućih i oporbenih klubova zastupnika u Saboru ranije su u srijedu ocijenili da je Kuščević, kojeg istražuje DORH, odustao od imenovanja u članstvo Odbora za zakonodavstvo zbog pritiska javnosti, ali i moguće političke štete za HDZ.

Sabor promijenio sastav dijela odbora, o Kuščeviću nije glasovao

Hrvatski sabor u srijedu je promijenio sastav dijela svojih odbora, a sukladno najavama nije glasovao o prijedlogu da Lovro Kuščević (HDZ) postane članom Odbora za zakonodavstvo.

 Za predsjednika Odbora za zaštitu okoliša i prirode izabrao je Mihaela Zmajlovića (SDP), kojeg je razriješio dužnosti predsjednika Odbora za ravnopravnost spolova.

 Irena Petrijevčanin Vuksanović (HDZ) izabrana je za predsjednicu Odbora za obrazovanje znanost i kulturu, dužnost koju je obnašala Vesna Bedeković koja je u ljetošnjoj rekonstrukciji Vlade postala ministrica za demografiju.

 U saborske se klupe vratio bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (HDZ), imenovan je voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentranoj skupštini Vijeća Europe.

 Sabor je Kažimira Vardu (Stranka rada i solidarnosti) na njegov zahtjev razriješio dužnosti potpredsjednika Odbora za predstavke i pritužbe, a na to je mjesto izabrao zastupnika mađarske manjine Roberta Jankovicsa, koji je nedavno napustio Klub Milana Bandića čiji je Varda član, odnosno predsjednik.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!