Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Sve zbog kanalizacije

Stanovnici zagrebačkog kvarta se guše u smradu, povraćaju i imaju proljev: 'Ovo je neizdrživo'

Stanovnici Botinca su skeptični, vjeruju da je uzrok svih njihovih nedaća - kanalizacija

Ulica Zlatarevog zlata u kojoj je život sve samo ne zlatan otkako je u naselje stigla nova kanalizacija.

O tom problemu stanovnika Botinca u Direktu smo izvještavali prije dva tjedna. 
Otkako je napravljena rekonstrukcija kanalizacije, guše se u smradu, a sada tvrde - stigli su im i zdravstveni problemim, probavni problemi i povraćanje, a nitko im i dalje ne vjeruje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Užasno. Smrdi. Smrdi. Ne možemo više ovako. Neizdrživo. Strašno. Užas. Smrad, grozan smrad", samo su neki od komentara stanovnika Botinca.

Okupili su se ponovno stanovnici ulice smrada jer i dalje u njoj zraka nema. Zlatarevim zlatom prije tri mjeseca zavladao je smrad, a sada i strah. 

"Došao sam tu, opet da prostite sranj**", kaže jedan od stanovnika.

Nije problem samo smrad nego i njihovo zdravlje. Mnogi se žale na povraćanje i probavne probleme. Vjeruju da je uzrok u neispravoj kanalizaciji i vodi koju piju.

"Vodu iz pipe uzeli su na analizu, a ni dan danas ne znam kakva je. Nitko ništa neće reći. Doma smo svi imali proljeve i povraćali smo. Ja vjerujem da ova voda nije ispravna i više je ne pijemo, kupujemo vodu", rekla je Maja.

VEZANA VIJEST

Iste probleme imali su prošlog vikenda i njezini susjedi.

 "U mojoj stolici je nađen rota virus. Mislite da je za to kriva kanalizacija? Nažalost mislim da je", rekao nam je Tibor Marušić.

Zbog toga su u Botincu bili i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar. Oni tvrde da razloga za brigu nema jer uzrok probavnih problema nije u vodi.

"Na temelju svih rezultata ne možemo potvrditi postojanje grupiranja na razini probavih simptoma radi izloženost vode na toj lokaciji", rekla je Matijana Jergović iz Zavoda "dr. Andrija Štampar".

Stanovnici Botinca su skeptični, vjeruju da je uzrok svih njihovih nedaća - kanalizacija. Rekonstrukcija je, kažu,napravljena pogrešno, na što uopzoravaju već mjesecima. Kad je u naselje stigla bolest pao im je mrak na oči.

Dok građani viču da smrdi i da otpadne vode ostaju u naselju, institucije ih očito ne doživljavaju ozbiljno.

O problemima u Botincu htjeli smo razgovarti s Vodovodom i odvodnjom, ali oni nisu. Samo su nam rekli da je sve napravljeno po pravilima struke, što su nam napisali i prije dva tjedna.

No ni tada nisu odgovorili na pitanje kada će ovaj problem biti riješen. U Botincu nešto gadno smrdi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!