Ostani doma
Novosti / Hrvatska

LEGENDARNI GENERAL

Gotovina poslao znakovitu poruku iz Zadra: 'Moramo graditi društvo koje prihvaća onog drugog'

Samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna, rekao je umirovljeni general Ante Gotovina

Zadrani danas obilježavaju 28. godišnjicu obrane grada od velikosrpskih paravojnih snaga i takozvane JNA. Na misnom slavlju i Središnjoj svečanosti na Dračevcu bio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali i umirovljeni general Ante Gotovina.

Ondje su, naime, hrvatski branitelji 1991. godine zaustavili i razbili okupatorske snage, te ih natjerali na povlačenje. Odgovorio je na što za njega znači početak listopada 1991. godine.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nakon 28 godina trebamo se prisjetiti tog vremena kada smo svi živjeli u neizvjesnosti. I tako je trajalo nekoliko godina", kazao je general Ante Gotovina u Zadru.

"Moramo biti razumni"

"Prisjetimo se danas tih mladih ljudi, vojnika, koji su dali živote i djece, žena i starca koji su otišli na drugi svijet. Prisjetimo se svih tih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. I na tim temeljima danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje trebamo čuvati. Briga o sigurnosti je trajna briga sustava nacionalne sigurnosti, a jedan od najvažnijih stupova sustava nacionalne sigurnosti su naše oružane snage - Hrvatska vojska", kazao je također general Gotovina.

Na pitanje koliko su mu jake emocije kada se prisjeti tih dana, Gotovina je odgovorio:

"Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni. Trebamo imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi. Zato trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo se brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna. I tome trebamo težiti."

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!