Ostani doma
Novosti / Hrvatska

pisala francuskom predsjedniku

Predsjednica intervenirala kod Macrona: 'Nemojte odustati od traganja za kapetanom Miškićem!'

Predsjednica intervenirala kod Macrona: 'Nemojte odustati od traganja za kapetanom Miškićem!'
Pixsell/AP

Hrvatska predsjednica pisala je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović zamolila je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage te da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem i njegovim članovima posade sve dok postoji i mala vjerojatnost i nada kako bi ona mogla uroditi plodom.

Predsjednica je zahvalila predsjedniku Macronu na naporima koje su francuske vlasti i nadležna tijela dosad poduzimali u ovome slučaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, francuske vlasti objavile su u petak da se obustavlja potraga za potonulim brodom "Bourbon Rhode" iako sedam članova posade, među kojima je i kapetan iz Šibenika, još nisu pronađeni. Brod je potonuo 26. rujna na Atlantiku, oko 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea, a tijekom potrage koja je trajala sedam dana pronađena su tri preživjela i četvero mrtvih pomoraca. Ukupno je na brodu bilo 14 članova posade. 

Prijatelji Dina Miškića pokrenuli su peticiju kako bi francuske vlasti nastavile potragu za nestalim pomorcima. 

Grlić Radman: "Nisu sve mogućnosti iscrpljene"

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da zajedno s obitelji i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana Dine Miškića vjeruje da je Miškić živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene i podsjetio je da je trgovačkim brodovima naređeno da motre područje potonuća broda Bourbon Rhodea.

"Izdane su upute svim trgovačkim brodovima i zrakoplovima da motre područje. Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ", rekao je Grlić Radman novinarima u nedjelju na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske - Sesvete.

"Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo", rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!