Novosti / Hrvatska

bivši premijer

Ivo Sanader traži prekid izvršenja zatvorske kazne da se može oporaviti od operacije koljena

Ivo Sanader traži prekid izvršenja zatvorske kazne da se može oporaviti od operacije koljena
Marko Lukunic/PIXSELL

O zahtjevu Sanaderove obrane odlučit će sudac izvršenja velikogoričkoga Županijskog suda

Pola godine nakon što je zatvoren na temelju pravomoćne presude za korupciju u slučaju 'Planinska' za što je dobio šest godina zatvora, bivši premijer Ivo Sanader podnio je preko svojih odvjetnika molbu za prekid izvršenja zatvorske kazne kako bi se mogao oporaviti nakon operacije koljena.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković kazala je za N1 da je Sanaderu oporavak nakon operacije nemoguć u zatvoru. Stoga je zatražila da ga se na mjesec dana pusti na slobodu, dodajući da bi se državi na taj način smanjili i troškovi, a ne postoji opasnost od bijega.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O zahtjevu Sanaderove obrane odlučit će sudac izvršenja velikogoričkoga Županijskog suda, koji je za izdržavanje Sanaderove kazne nadležan od lipnja.

U zatvoru od 4. travnja

Sanader je u remetinečkom zatvoru od 4. travnja, kada je Vrhovni sud završio trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostupanjske presude u aferi Planinska kojom je osuđen na četiri i pol godine zatvora i povrat 15 milijuna kuna. Odlukom Vrhovnog suda Sanader je u konačnici, uz povrat novca, pravomoćno osuđen na šest godina zatvora.

Zbog operacije koljena Sanader je tražio i odgodu ponovljenog suđenja u slučaju Ina-MOL, no sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda je odlučila da će se suđenje nastaviti u Sanaderovoj odsutnosti uz objašnjenje da se sam doveo u tu situaciju. Sudski vještak prethodno je zaključio da operacija nije bila hitna, ali da je Sanader ustrajao na zahvatu nakon kojega su potrebna tri mjeseca rehabilitacije.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!