Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Velika prijevara

Na e-mail joj stigla ponuda za kredit iz Toga: Naivna Zagorka pristala i ostala bez tisuća kuna

Na e-mail joj stigla ponuda za kredit iz Toga: Naivna Zagorka pristala i ostala bez tisuća kuna
shutterstock

Ugovor je potpisala te ga vratila mailom pošiljatelju. Nije posumnjala da se radi o teškoj prijevari pa je od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. u nekoliko navrata uplatila novac

Nevjerojatan slučaj dolazi iz Ivanca u Varaždinskoj županiji. Naime, u mjesnu policiju stigla je 55-godišnjakinja s prijavom da je prevarena, piše Epodravina.

Sve je počelo porukom koju je žena iz Ivanca primila putem elektroničke pošte. U njoj je bila ponuda Asociacion Ayuda o kreditu banke BankAtlantigue sa sjedištem u Francuskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponudili su joj kredit od 150.000 kuna na rok otplate od 20 godina. Naivna 55-godišnjakinja nasjela na prijevaru i prihvatila ponudu putem elektroničke pošte te je primila ugovor o zajmu prvostupanjskog suda u zapadnoafričkoj državi Togo.

Ugovor je potpisala te ga je vratila mailom pošiljatelju. Nije posumnjala da se radi o teškoj prijevari pa je od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. godine u nekoliko navrata uplatila novac putem svjetske organizacije za prijenos novca, a sve u svrhu ''raznih troškova za realizaciju kredita''.

Materijalna šteta se procijenjuje na više tisuća kuna.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!