Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nezadovoljni su

Poslali Vladi zahtjev: I sindikat visokog obrazovanja traži veće plaće u svom sektoru!

Poslali Vladi zahtjev: I sindikat visokog obrazovanja traži veće plaće u svom sektoru!
PIXSELL

Traže povećanje plaća nenastavnom osoblju za 6,11 posto, nastavnim zvanjima za 3,5 posto te vraćanje koeficijenta složenosti poslova od 3 posto

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja u četvrtak se pridružio prosvjetnim sindikatima u zahtjevima za povećanjem plaća te je poslao Vladi zahtjev za povećanjem plaća u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Traže povećanje plaća nenastavnom osoblju za 6,11 posto, nastavnim zvanjima za 3,5 posto te vraćanje koeficijenta složenosti poslova od 3 posto, koji je oduzet 2013. godine svim zaposlenicima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među zahtjevima je i povrat ukinutog dodatka na plaće za vjernost službi od 4, 8 i 10 posto.

Zahtjev za povećanjem plaća nenastavnom osoblju (službenicima i namještenicima) u sustavu znanosti i visokog obrazovanja obrazlažu "generalnom potplaćenosti te kategorije zaposlenika bez čijeg rada javne ustanove ne bi mogle redovno funkcionirati".

Povećanje plaće nenastavnom osoblju istovjetno je, kažu, zahtjevu prosvjetnih sindikata koji od Vlade traže povećanje koeficijenata složenosti poslova svih zaposlenih na nenastavnim radnim mjestima u osnovnim i srednjim školama za 6,11 posto.

Štrajk u školama

"Smatramo da bi bilo potpuno neopravdano da zaposlenici unutar sustava javnih službi na istim radnim mjestima i za istu složenost poslova budu različito plaćeni", ističe sindikat u priopćenju.

Zahtjev za povećanjem plaća u nastavnim zvanjima za 3,5 posto obrazlažu potrebom da se ukloni postojeća razlika u koeficijentima predavača i umjetničkih suradnika u odnosu na asistente.

Bilo bi neopravdano i diskriminatorno da predavač ostane na nižem početnom koeficijentu složenosti poslova od asistenta u visokom obrazovanju ili učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, smatraju u sindikatu. 

Dodatno traže vraćanje koeficijenta složenosti poslova od tri posto, koji je oduzet 2013. godine svim zaposlenicima.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!