Novosti / Hrvatska

poruka iz vukovara

Problemi za Plenkovića? Penava: 'Razmišljam o kandidaturi za predsjednika HDZ-a'

Andrej Plenković mogao bi dobiti još jednog protukandidata na stranačkim izborima u HDZ-u

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, kaže da mu je jedna od opcija i kandidatura za predsjednika HDZ-a. Penava tako postaje već četvrti u nizu mogućih protukandidata Andreju Plenkoviću, nakon Davora Ive Stiera, Mire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, na unutarstranačkim izborima u HDZ-u u proljeće 2020. godine.

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata s obzirom na to da godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru "državne institucije nisu napravile ništa".

Stoga u intervjuu za Večernji list kaže da će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora: ''Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpamentije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji'', kazao je Penava. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!