Novosti / Hrvatska

Politico o hrvatskoj kandidatinji

Šuica ostavila loš dojam: 'Zastupniku čestitala rođendan. To je najdojmljivije'

Šuica ostavila loš dojam: 'Zastupniku čestitala rođendan. To je najdojmljivije'
Patrik Macek/PIXSELL, AP Images

'Nesiguran nastup, ali dovoljan za dobivanje potvrde za mjesto koje teško da će biti ključno u novoj Komisiji', napisali su novinari portala Politico

Ugledni portal Politico.eu koji prati europsku političku scenu nije bio impresioniran predstavljanjem i odgovorima na pitanja zastupnika Europskog parlamenta hrvatske kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice. 

U zbirnom tekstu o saslušanju svih kandidata za nove povjerenike i potpredsjednike Europske komisije, Politico je Šuičin nastup pred Odborom za ustavna pitanja ocijenio s dvije od mogućih pet zvjezdica, a gorim predstavljanjima od njezina nazvali su samo predstavljanja kandidata za povjerenika za poljoprivredu Poljaka Janusza Wojciechowskog i Francuskinje Sylvie Goulard koja je, na kraju, odbijena.

Teško da će njezino mjesto biti ključno u Komisiji

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nesiguran nastup, ali dovoljan za dobivanje potvrde za mjesto koje teško da će biti ključno u novoj Komisiji", napisali su u svojoj "presudi" o nastupu Dubravke Šuice iz Politica. Kao najgori trenutak njezina predstavljanja ističu činjenicu da je u završnoj riječi priznala zastupnicima da se nije pretjerano bavila temama koje će biti u njezinu resoru sve dok prije nekoliko tjedana nije doznala da će biti nominirana za tu poziciju. 

VEZANI ČLANCI

"Pokazala je poznavanje publike kada je francuskom zastupniku Pascalu Durandu čestitala rođendan nakon postavljanja pitanja", istaknuli su iz Politica kao Šuičin najbolji trenutak predstavljanja te dodali kako je zbog toga zaradila pljesak. 

"Dovoljno, ali teško da je bilo inspirativno"

Kao ključan citat iz njezina nastupa istaknuli su da je u odgovoru na pitanje o svojim stajalištima o pobačaju kazala da smatra kako "nečija privatna uvjerenja nisu relevantna za posao koji obavlja". Za kraj je Politico u ''presudi'' citirao komentar zastupnika Duranda o Šuičinu nastupu koji je kazao da je bilo "samo dovoljno, ali teško da je bilo nadahnjujuće". 

"I to je rekao nakon što mu je čestitala rođendan!", zaključio je Politico o Šuičinu predstavljanju. 

Jedini koji je od ovoga uglednog europskog političkog portala dobio najvišu ocjenu za svoje predstavljanje je Nizozemac Frans Timmermans koji je u novoj Komisiji kandidiran za mjesto izvršnog potpredsjednika za Europski zeleni dogovor. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!