Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Koliko predmeta rješavaju?

Vrhovni sud odgovorio na prozivke Mrak Taritaš: 'Redovito izvješćujemo Sabor o stanju u sudstvu'

Vrhovni sud odgovorio na prozivke Mrak Taritaš: 'Redovito izvješćujemo Sabor o stanju u sudstvu'
PIXSELL

Vrhovni sud odgovorio na prozivke Anke Mrak Taritaš: 'Redovito izvješćujemo Sabor o stanju u sudstvu'

Vrhovni sud u utorak je, reagirajući na tvrdnje saborske zastupnice i predsjednice GLAS-a Anke Mrak Tariraš, priopćio da od 2013. predsjednik Vrhovnog suda izvješćuje Sabor o stanju sudbene vlasti te da su sva izvješća i na mrežnim stranicama tog suda.

Na konferenciji za novinare Mrak Taritaš je kazala da je GLAS dao zakonski prijedlog po kojemu bi rad sudaca bio otvoren, javan i transparentan. "Tražili smo da vidimo koliko predmeta suci rješavaju, a koliko im pada i koliko se žalba usvaja, no vladajući su rekli da to nije potrebno", rekla je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Saboru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrhovni sud u priopćenju je stoga podsjetio da od 2013. izvješćuje Hrvatski sabor o stanju sudbene vlasti, a osim što su dostavljena i predstavljena Saboru izvješća se nalaze i na mrežnim stranicama suda.

Stoga je "vrlo lako upoznati se sa rezultatima rada sudbene vlasti za svaku godinu, što je mogla učiniti i gospođa zastupnica", objavio je Vrhovni sud.

Dodaju da je izvješće za 2018. predsjednik Vrhovnog suda Saboru dostavio 25. travnja 2019. godine, a 26. rujna ga predstavio Odboru za pravosuđe.

"Izvješće za prošlu godinu, kao i za sve godine od 2013. do ove godine, mogu se vidjeti na mrežnim stranicama Vrhovnog suda Republike Hrvatske pod izbornikom 'Izvješća' (www. vsrh.hr). Vrhovni sud Republike Hrvatske, izvješćuje o svim poboljšanjima SupraNove i Portala sudske prakse radi transparentnog uvida u sudske odluke.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, na stranicama ovog Suda objavljeno je i izvješće CEPEJ Europske komisije Vijeća Europe za efikasnost i kvalitetu pravosuđa za 2018. iz kojeg se stanje u pravosuđu može usporediti sa zemljama Vijeća Europe", stoji u priopćenju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!