Ostani doma
Novosti / Hrvatska

O problemu zaštite djece

Severina: 'Dijete nisu puštali iz škole. Meni je kao majci onemogućeno da radim, da budem bolesna...'

Severina: 'Dijete nisu puštali iz škole. Meni je kao majci onemogućeno da radim, da budem bolesna...'
Facebook/Screenshot

Poznata pjevačica se požalila i na rad institucija te zaključila kako je i sama prošla oblik 'silovanja na sudu u Splitu'

Severina Kojić održala je press konferenciju povodom njezine velike regionalne turneje 'The Magic Tour', unatoč očekivanjima, pressicu je započela potresnom pričom o privatnim problemima. 

"Dešavaju mi se u životu jako teške stvari s obzirom na situaciju s mojim djetetom i suprugom", započela je svoj govor Severina te nastavila: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U petak se dogodio incident u školi Matija Gubec u koju ide moje dijete, a gdje su ga učiteljice zaključale u školu, navlačile i tjelesno i fizički povrijedile te ga dva sata zadržavale i nisu puštale da ga preuzme moj suprug jer ja osobno nisam mogla doći po njega. S obzirom na to da nitko osim mene ne može odvesti moje dijete iz škole, na taj način se meni, kao majci, onemogućuje da radim svoj posao ili da budem bolesna pa da zbog toga ne mogu doći po dijete", kazala je Severina te dodala kako je tom incidentu navodno prethodio dogovor između bivšeg supruga i ravnateljice škole da nitko, osim nje, ne može preuzeti dijete.

Dodala je kako se iz škole do danas nitko nije oglasio te kako njezino dijete, zbog pretrpljene psihičke i fizičke traume, ne želi ići u školu. 

Požalila se i na institucije, konkretno na Centar za socijalnu skrb protiv kojeg je, kako je kazala, podnijela već pet prijava. "Centar me, kao majku i kao ženu ne doživljava", kazala je pjevačica.

Zakazao sustav

Kazala je kako su njezini problemi jednaki kao i problemi velikog dijela žena u Hrvatskoj koje se bore za svoju djecu, za prava na skrbništvo nad valstitim djetetom. "Osjećam se kako je nešto trulo u državi Hrvatskoj", poručila je.

Prisjetila se slučaja Luke Ritza te dodala kako je vrijeme da se napokon takvim zlostavljanjima djece stane na kraj. Potom je napomenula da ju otac njezinog djeteta godinama maltretira, da pušta laži i klevete preko srpskih tabloida sve s ciljem da joj uzme dijete. 

"Ne znam zbog čega se čudim svemu tome kad djevojčice u ovoj zemlji nemaju nikakvu sudsku zaštitu za fizičko silovanje, a kamoli prihičko, kao što smo vidjeli na primjeru iz Zadra", poručila je pjevačica osvrnuvši se na najnoviji slučaj silovanja maloljetnice koji je potresao Hrvatsku.

Osvrnula se i na prava žena u društvu te na žrtve zlostavljanja i slovanja pri čemu je zaključila da je u svojem dugogodišnjem parničenu s bivšim suprugom i sama doživjela slično 'silovanje na Sudu u Splitu'.

VEZANE VIJESTI

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!