Novosti / Hrvatska

POVEĆANJE PLAĆA

Plenković: 'Pokazujemo susretljivost. Ja radim 15, 16 sati na dan i nitko me ne žali niti to tražim'

Premijer Andrej Plenković komentirao je u Bruxellesu nastavak štrajka učitelja iako je dan ranije najavio povećanje plaća

Plenković je ustvrdio da su netočna tumačenja da je Vladin prijedlog za povećanje plaća svim javnim i državnim službenicima od 6,12 posto od iduće godine predizborni dar. 

Naglasio je da je riječ o kontinuitetu politike njegove Vlade, koja je, kaže, susretljiva. Istaknuo je da štrajk nije opravdan i da nema razloga za štrajk "jer ništa ne gori":''U supstanci, ako stvar ogolimo do kraja, zahtjev je bio želimo šest posto veću plaću i oni će je dobiti u idućoj godini. Moramo onda razmisliti je li štrajk opravdan''.

''Znači ako tražite neki iznos, taj iznos ćete baš dobiti, je li onda svrhovito i smisleno činiti štrajk? Ja recimo radim po 15, 16 sati na dan pa ne pitam nikog, niti me itko žali, niti tražim da me itko žali. I radim to jer želim to raditi", istaknuo je premijer kazavši da je Vlada spremna uhvatiti se u koštac s kompleksnom uredbom o koeficijentima, koju se "nikad nije pravično i cjelovito riješilo".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!