Novosti / Hrvatska

GOSTOVALA U RTL-U DANAS

Ana Hinić: 'Ovo je trenutak u kojem će se vidjeti jesmo li demokratska zemlja ili tonemo u diktaturu'

Voditeljica splitskog ureda Sindikata hrvatskih učitelja Ana Hinić u RTL-u Danas govorila je o nastavku štrajka u školama

Voditeljica splitskog ureda Sindikata hrvatskih učitelja Ana Hinić u RTL-u Danas govorila je o nastavku štrajka u osnovnim i srednjim školama. 

"Zadovoljno smo podrškom koju dobivamo od roditelja. Uspjeli smo u ovome svemu jer su se i roditelji i svi drugi solidarizirali s nama. No, treba naglasiti da su i učitelji također roditelji", kazala je Hinić. 

"Štrajk je zakonom zajamčeno pravo"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje što će se dogoditi, ako Vlada odluči da im se ne plati vrijeme provedeno u štrajku, Hinić je kazala da se nalazimo u trenutku "u kojem ćemo vidjeti je li Hrvatska zaista demokratska zemlja ili tonemo još dublje prema diktaturi". 

"Štrajk je zakonom zajamčeno pravo i on se ne smije dovoditi u pitanje u Hrvatskoj, ako želimo živjeti u  demokratskoj zemlji", kazala je Hinić koja želi vjerovati "da će Vlada platiti štrajk, jer smo sve ovo zaslužili". 

Na pitanje kada će se nadoknaditi nastava koja je izgubljena u štrajku, Hinić je kazala da je 1995. godine bio štrajk koji je trajao 15 dana. "Pa se cijela situacija prilagodila tome, a sigurna sam da se tako može i ovaj put", zaključila je Hinić. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!