Novosti / Hrvatska

OD BUGARSKE DO BRITANIJE

Policija nam je komentirala prolazak kamiona s 39 mrtvih kroz Hrvatsku: 'Procedura ovisi o Britancima'

Nesretnici koji su izgubili život sakrili su se u hladnjači, koja je vjerojatno ostala slučajno upaljena

Britanski mediji naveli su da je kamion s 39 mrtvih tijela iz Bugarske prema britanskom Essexu prolazio kroz područje bivše Jugoslavije, što znači i kroz Hrvatsku. Ali, Ministarstvo unutarnjih poslova takvih saznanja nema.

"Mediji moraju raditi svoj posao i crtati karte", rečeno nam je u uvodu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, u ozbiljnijem tonu, procedura u ovakvim situacijama nešto je kompliciranija i bez reakcije britanske policije ne može se reći da je kamion prolazio kroz Hrvatsku.

"Hrvatska policija putem razmjene podataka međunarodne policijske suradnje nije zaprimila zahtjev koji se odnosi na predmetni kamion ni na provjeru njegovog kretanja na području Republike Hrvatske", kazala nam je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić pa pojasnila zašto je takav zahtjev u ovakvim slučajevima bitan:

"Da bi se provjerili podaci, kao u ovom slučaju prolaska vozila kroz Hrvatsku, morate dobiti službeni zahtjev, odnosno, dovoljno informacija da bi se moglo znati je li se kretao kroz Hrvatsku. Taj zahtjev nije zaprimljen."

U kamionu našli 39 tijela

To ne znači da zahtjev neće stići s vremenom, ali u ovom trenutku službena informacija je da "kamion smrti" nije prošao kroz Hrvatsku.

"Procedura slanja zahtjeva ovisi o matičnoj policiji, u ovom slučaju britanskoj."

Neslužbeno su britanski mediji naveli kako je vozač iz Sjeverne Irske (25) krenuo put Velike Britanije iz Bugarske preko Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije...

Nesretnici koji su izgubili život sakrili su se u hladnjači, koja je vjerojatno ostala slučajno upaljena na minus 25 stupnjeva Celzijevih, pa ih se nije moglo čuti ako su pozivali vozača u pomoć.

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!