Novosti / Hrvatska

štrajk u školama

Prosvjetari ispred Muzeja iluzija: 'Ne povezujte nas s politikom. Na sastanak sa Škorom neće se ići'

Prosvjetari ispred Muzeja iluzija: 'Ne povezujte nas s politikom. Na sastanak sa Škorom neće se ići'
Pixsell

Sindikati se ne žele, poručili su, nalaziti s predstavnicima niti jedne političke stranke

Prosvjetni sindikati odžali su danas konferenciju za medije ispred Muzeja iluzija. I to s određenim razlogom. 

 "Tu ćemo potražiti premijera Plenkovića s obzirom da ga nismo vidjeli. I upitati: je li iluzija vjerovati da su zaposlenici sustava i obazovanja važni za ovo društvo? Je li iluzija vjerojati da će Vlada ostvariti obećano - da će plaće zaposlenih u sustavu obrazovanja biti izjednačene s onima u javnim službama? Da to nisu zahtjevi nerazumnih prosvjetara", rekla je glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također je poručila da niti jedan sindikat neće ići na sastanke s niti jednom političkom strankom.

"Mi nismo ni za jednu stranku, mi se borimo za obrazovanje. Niti jedan sindikat u obrazovanju neće ići na sastanke s političkim strankama. Na sastanak sa Škorom se neće ići", kazala je Tuškan referirajući se na poziv predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalineca predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori da javno iznesu svoj stav o štrajku učitelja. 

Škoro je odmah odgovorio da će se idućeg tjedna sastati sa sindikatima oko problematike plaća i upoznavanja sa situacijom u školstvu.  

Danas je 12. dan štrajka učitelja u osnovnim i srednjim školama, a štrajka se u dvije županije - Zadarskoj i Šibensko-kninskoj. Rečeno je kako je za sada odaziv 87 posto u srednjim te 92 posto u osnovnim školama. 

 U ponedjeljak će bez nastave biti škole u Primorsko-goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!