Novosti / Hrvatska

LOV NA MIGRANTE

Plenković i Božinović u nadzoru granice s BiH: 'Hrvatska sigurnost je u rukama sjajnih policajaca'

RTL ekipa ukrcala se u policijski helikopter kojim se gotovo svaku noć nadzire granica i popela na sam vrh

Kako izgleda nadzor državne granice s BiH, i to na najzahtjevnijem i nepristupačnom planinskom terenu Plješivice, uz policajce su se iz prve ruke uvjerili resorni ministar Davor Božinović i premijer Andrej Plenković.

Sve se prati kako bi se zaštitilo granicu, a Dražen Široki iz Antiterorističke jedinica Lučko ističe: "Naš dan ne počinje, niti završava. ... on traje od 0 do 24".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija lovi ilegalne migrante, a osim helikoptera koristi niz tehničke opreme, poput vozila koje pomoću termovizijske kamere uočava apsolutno sve.

"U povoljnim uvjetima možemo vidjeti do 10 kilometara'', objašnjava Marica Mravak iz Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice.

Hrvatsku granicu trenutačno čuva 6.500 policajaca, a kako sve to izgleda iz prve ruke uvjerili su se danas Božinović i Plenković, koji su zahvalili policiji na poslu koji obavlja.

Posljednjih nekoliko mjeseci granična policija imala je niz napetih situacija - od nabujalog Dunava gdje su spašavali migrante do izbjegnutog stradavanja migranata upravo na Plješivici.

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!