Novosti / Hrvatska

Nakon Danske i Finske

RTL dobio odgovor, još jedna država demantirala HDZ: 'EPP nije iznajmio plenarnu dvoranu parlamenta Litve'

RTL dobio odgovor, još jedna država demantirala HDZ: 'EPP nije iznajmio plenarnu dvoranu parlamenta Litve'
Goran Stanzl/PIXSELL

Obavještavamo vas da se plenarna dvorana ne može iznajmiti, odgovoreno je RTL-u iz parlamenta Litve

Iz parlamenta Litve RTL-u je odgovoreno da se njihova glavna dvorana, u kojoj zasjeda parlament, ne iznajmljuje i time su demantirali navod iz priopćenja HDZ-a prošlog tjedna koji je baš Litvu naveo kao državu gdje je Europska pučka stranka organizirala sjednicu Predsjedništva i Skupštine. 

Povod za RTL-ov upit parlamentu Litve bila je prošlotjedna vijest da je odlučeno iznajmiti  zgradu Sabora za aktivnosti u okviru kongresa Europske pučke stranke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još prošlog tjedna RTL je objavio odgovore parlamenta Finske i Danske, koje je HDZ također naveo u priopćenju, u kojima su i oni naveli da glavnu dvoranu parlamenta ne iznajmljuju. 

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, prema priopćenju HDZ-a u Zagrebu će se od 19. do 21. studenog održati Izborni kongres Europske pučke stranke (EPP). Najveći dio aktivnosti održat će se u zagrebačkoj Areni, no i u nekim drugim reprezentativnim prostorima Grada Zagreba.

"Među ostalim, sjednica Predsjedništva i Skupštine EPP-a održat će se u Hrvatskome saboru", naveo je HDZ dodajući da su se s tim u vezi u pojedinim medijima pojavile određene dvojbe i pitanje je li HDZ privatizirao taj prostor. Organizator Kongresa je Europska pučka stranka, naveo je HDZ i istaknuo da je praksa te grupacije proteklih godina bila organizirati sjednice Predsjedništva i Skupštine u dvoranama nacionalnih parlamenata. Primjerice Litve, Danske, Finske te Europskoga parlamenta u Bruxellesu, Strasbourgu i Luksemburgu. Naveli su i da će EPP platiti 42.500 kuna za korištenje i 31.988 kuna za ostale troškove. 

VEZANI ČLANCI

"Plenarna dvorana ne može se iznajmiti"

U odgovoru iz parlamenta Litve demantirali su HDZ. "Obavještavamo vas da se plenarna dvorana ne može iznajmiti. Europska pučka stranka nikada nije iznajmila plenarnu dvoranu parlamenta", napisali su u odgovoru iz litavskog parlamenta. 

U daljnjem odgovoru objasnili su da je u lipnju 2018. godine u prostorima parlamenta održan summit Žena političkih liderica, ali da su glavna događanja summita održana u predvorju plenarne dvorane. Nadalje su naveli tko sve može predložiti da se određeni događaji održe u zgradi parlamenta, a o tim zahtjevima odlučuje glavni Odbor parlamenta. 

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!