Novosti / Hrvatska

Vukovarsko - srijemska

Pozitivan trend: Kako je jedna od najsiromašnijih hrvatskih županija postala druga po zaposlenosti?

Pozitivan trend: Kako je jedna od najsiromašnijih hrvatskih županija postala druga po zaposlenosti?
Sanjin Strukic/PIXSELL

Vukovarsko-srijemska našla se među pet županija s najvećim rastom zaposlenosti

Vukovarsko-srijemska županija je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, među onima koje prednjače u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. No, najistočnija županija prednjači i po još nečemu, naime Vukovarsko-srijemska našla se među pet županija s najvećim rastom zaposlenosti.

Kako je DZS promijenio metodologiju te je u obuhvat zaposlenih uključio i neke kategorije radnika koje dosad nisu bile obuvaćene, ova najistočnija županija skočila je s petog na drugo mjesto- odmah iza Zadarske, a ispred Međimurske, Šibensko-kninske i Osječko-baranjske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razlog povećanju zaposlenosti je, tumače stručnjaci za Glas Slavonije, pojačano korištenje EU novca u 2018. za niz projekata, od energetskih obnova do aglomeracija i novdnjavanja, a to je utjecalo i na rast broja zaposlenih koji rade na tim projektima. Uz to, županije provode mjere protiv iseljavanja, za zadržavanje stanovnika i privlačenje novih te su razvile niz programa za poticanje poduzetništva.

Vukovarsko-srijemska imala je rast zaposlenih u prošloj godini u odnosu prema godini prije za 7,54 posto, a u donosu prema 2016. za 8,71 posto.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!