Novosti / Hrvatska

PORUKA ŠKOLSKIM SINDIKATIMA

Marić: 'Daljnji štrajk nema smisla jer se plaće povećavaju i povećavat će se'

Marić: 'Daljnji štrajk nema smisla jer se plaće povećavaju i povećavat će se'
Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada je školskim sindikatima dala dobru ponudu, tvrdi Marić

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da su poruke nakon jučerašnjih pregovora Vlade i školskih sindikata dobre, te je izrazio uvjerenje da i sindikati uviđaju kako daljnji štrajk više nema smisla jer se plaće povećavaju.

"Plaće se povećavaju i one će se povećavati, na sastancima smo utvrdili da niti to zaostajanje za sustavom socijalne skrbi i drugim sustavima nije u potpunosti utemeljeno. Mislim da sada sve skupa treba privesti kraju", kazao je Marić uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje novinara je li Vlada sindikatima, kojima je danas 19. dan u štrajku, na jučerašnjim pregovorima popustila, Marić je odgovorio kako  "ne zna o čemu govori".  Ponovio je da je Vlada školskim sindikatima dala dobru ponudu, za povećanje osnovice svima za 6 posto, po modelu 2+2+2.

"Puno smo puta komunicirali što je realno, što je moguće i izvedivo", dodao je ministar financija.

Naglasio je kako ponuda Vlade sindikatima otvara prostor za kvalitetnu analizu i redizajn sustava koeficijenata i dodataka koji utječu na plaću.

Ministar Marić novinare je izvijestio da se upravo sastao sa sindikalnim predstavnicima državnih službenika i namještenika, s kojima Vlada pregovora o osnovici u okviru dodatka Kolektivnom ugovoru.

"Razgovarali smo o dinamici povećanja osnovica za 2+2+2 posto sljedeće godine. Na taj prijedlog gledaju pozitivno, a dali su i primjedbu da se dinamika povećanja osnovice ubrza", kazao je. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!