Ostani doma
Novosti / Hrvatska

pronalazak rješenja

Aladrović obećao kroz redizajn stvoriti pravedniji i objektivniji sustav plaća u javnim službama

Aladrović obećao kroz redizajn stvoriti pravedniji i objektivniji sustav plaća u javnim službama
Sandra Simunovic/PIXSELL

Ministar rada je naglasio da će se truditi naći zajedničko rješenje sa sindikatima koji su prosvjedovali

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović poručio je u srijedu sindikatima koji su prosvjedovali na Markovu trgu da se Vlada trudi pronaći rješenje za njihove zahtjeve, te je obećao da će se kroz redizajn sustava plaća u javnim službama stvoriti pravednije i objektivnije vrednovanje njihova posla.

U Ministarstvu će idućih 6 mjeseci analizirati sustav

"Trudit ćemo se u pronalasku zajedničkog rješenja, nadam se da svi shvaćaju kolika je kompleksnost sustava, i kolike su mogućnosti države. Razumijemo da određeni sektori nisu zadovoljni sadašnjim statusom, ali možemo obećati da ćemo kroz redizajn sustava plaća omogućiti pravedniji i objektivniji sustav", kazao je Aladrović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar je za vrijeme prosvjeda sindikata obrazovanja na Markovu trgu održao pregovarački sastanak sa sindikatima državnih i javnih službi o osnovici i materijalnim pravima u idućoj godini.

Aladrović je naglasio da će plaće u prosvjeti i ostalim javnim službama, dok u Ministarstvu budu analizirali sustav plaća u idućih šest mjeseci, porasti kroz dizanje osnovice za 6,12 posto, po principu 2+2+2, i to početkom, sredinom i krajem sljedeće godine. Ako sustav plaća ne bude uređen do kraja lipnja, prosvjetarima će koeficijenti biti povećani za dva posto.

''Štrajk nije ugodna situacija''

S obzirom na to, Aladrović očekuje skori kraj štrajka. 

"Nadamo se da će se okončati, štrajk nije ugodna situacija, ni učenicima, ni roditeljima, a sigurno ni pregovaračkim stranama. O zahtjevima štrajkaša smo se odredili vrlo jasno. Očekujemo da će štrajk okončati u nekom razumnom roku", kazao je.

Dodao je kako kao Vlada pokazuju "jasnu brigu za sve zaposlenike u državnim i javnim službama".

"Novim sustavom plaća ćemo jasno definirati kriterije tko će i koliko zarađivati, i kolika je složenost poslova u javnoj i državnoj upravi. To je cjelokupan rad i rješenje ovog problema", naglasio je Aladrović.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!