Novosti / Hrvatska

U protivnom sankcije?

Bačić o neposlušnim HDZ-ovcima: 'Očekujem da će povući amandman i prihvatiti stav Vlade i stranke'

Šef Kluba HDZ-a kaže da Dan antifašističke borbe kao praznik proizlazi iz Izvorišnih odredbi Ustava koje je rukom pisao Tuđman

U Zagrebu se u studenome održava veliki skup Europske pučke stranke, a reakcije je u Saboru u četvrtak izazvala i najava mogućeg dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Hrvatsku i to dva dana nakon Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Zastupnici su ponovno zamjerili HDZ-u iznajmljivanje Sabornice za predsjedništvo EPP-a.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić je u razgovoru za RTL Danas rekao da srbijanski predsjednik još nije potvrdio svoj dolazak na kongres EPP-a. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"A i kongres će se održati u Areni, ne u Saboru. Ovo je jedan od najvećih međunarodnih događaja u Hrvatskoj od samostalnosti, tu će biti i velik broj premijera zemalja članica Europske unije. Ovo što se događa je jal oporbe, ne mogu u svom jalu priznati veliki međunarodni uspjeh Hrvatske i HDZ-a pa pokušavaju omalovažiti ovaj veliki događaj na koji smo mi ponosni", rekao je Bačić.

Probleme HDZ-u stvorio je i prijedlog Saborskog odbora za ratne veterane koji je predložio da se Dan antifašističke borbe više ne obilježava kao praznik. Naime, na čelu Odbora je HDZ-ov zastupnik Josip Đakić, a za prijedlog su glasovali još neki zastupnici stranke.

VEZANE VIJESTI

"Nisu oni glasovali protiv zakona Vlade, nego amandmanom pokušavaju izmijeniti taj jedan dan", rekao je Bačić te dodao da je HDZ na najvišim tijelima stranke prihvatio prijedlog Zakona o blagdanima i neradnim danima među kojima je i Dan antifašističke borbe.

"On je praznik još od devedesetih i proizlazi iz Izvorišnih odredbi Ustava koje je rukom pisao doktor Franjo Tuđman", kazao je Bačić.

Na pitanje hoće li biti sankcija za neposlušne HDZ-ovce Bačić je odgovorio: "Očekujem da će kolege povući amandman ili prihvatiti stajalište Vlade da se amandman odbija. Imamo Predsjedništvo u petak i tvrdim da ćemo donijeti odluku o statusu svih onih koji ne bi podržavali ovakav zakon. Ipak, očekujem da će svi podržati stav i Vlade i HDZ-a".

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!