Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NE IDE BEZ PROBLEMA

Saborski klubovi i zastupnici na predloženi proračun podnijeli više od 350 amandmana

Saborski klubovi i zastupnici na predloženi proračun podnijeli više od 350 amandmana
Patrik Macek/Pixsell

O amandmanima na proračun i samom proračunu, Hrvatski sabor trebao bi glasovati idući tjedan.

Na predloženi državni proračun za 2020., saborski klubovi i zastupnici podnijeli su više od 350 amandmana, a po broju podnesenih prednjače klubovi Mosta NL i SDP-a i njihovi zastupnici Miro Bulj i Gordan Maras.

Među amandmanima koje je Maras podnio je i onaj koji bi  omogućio da se ispune zahtjevi učitelja i nastavnika i podizanje njihovih koeficijenata.

Predlaže naime da se iznos namijenjen Ministarstvu znanosti poveća s predloženih 5,54 milijarde kuna na 5,84 milijardi, dakle za 300 milijuna kuna. Taj iznos uzeo bi sa stavke Ministarstva obrane, konkretno pozicije namijenjene opremanju materijalno tehničkim sredstvima.

Uz niz infrastrukturnih amandmana, od kojih je velik broj okrenut potrebama Dalmatinske zagore, 'mostovci' nisu zaboravili ni škole ni učenike.

Tako je Nikola Grmoja predložio da država za pomoć učenicima  osmih razreda osigura gotovo 87 milijuna kuna, a da ih uzme s Vladine stavke.

Upis u srednju školu stresan je i za učenike i za roditelje, a nosi i troškove, kaže Grmoja pa predlaže da im se pomogne u nabavi opreme ili financiranju izvanrednih aktivnosti koje učenici pohađaju. Pomoglo bi im se s po tisuću kuna te poklon paketima vrijednim 1.350 kuna u kojem bi bili omoti za knjige, olovke, notes, tablet, ruksak i kabanica za kišu.

O amandmanima na proračun i samom proračunu, Hrvatski sabor trebao bi glasovati idući tjedan.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!