Ostani doma
Novosti / Hrvatska

kultni model 115

Nekad simbol uspjeha, a danas mu Imoćani dižu spomenik: 'Bez Mercedesa ni curu nisi mogao naći'

Spomenik Mercedesu trebao bi biti sagrađen do lipnja iduće godine, a kipari su već spremni za obradu kamena

U Imotskom napokon počinje dugoočekivana gradnja spomenika Mercedesu, omiljenom prijevoznom sredstvu čitavim generacijama Imoćana. Teren je očišćen, a kada dopuste vremenski uvjeti postavit će se temelji.

Spomenik legendarnom modelu 115 gradit će se u prirodnoj veličini, a bit će težak 36 tona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marka u džepu, domovina u srcu, Mercedes u garaži staro je pravilo Imoćana!

"Ako nemate baš Mercedesa, teško ćeš i curu naći, teško ćeš je izabrati. Ne možeš ti ni u prvim redovima u Crkvi sjediti. Mercedes čini jedan veliki rejting, svi ostali 
auti, ja neću marke imenovati, ne smijem, ali to je za jednu upotrebu, to se više ne može niti popraviti", rekao je predsjednik Oldtimer kluba Imotski Ivan Topić.

"Nema mi smisla uopće tražiti drugi auto, nego samo Mercedes i to je to. Ne pada mi na pamet nešto drugo gledati", rekla je Ivanina kćer Matea Topić.

Simbol ponosa gastarbajtera i znak da su uspjeli u Njemačkoj uskoro će dobiti svoj spomenik. U Imotskom kamenu izgradit će se kultna 115-ica u prirodnoj veličini. 

"Kamen je Imotski, sakupljali smo ga brižno. Godinu dana je morao odležati kako ne bi pukao. Kipari su spremni, već se polako obrađuje. Prvi lijepi dan iza ovih kišnih 
dana kreće i postavljanje temelja", rekao je Topić.

"Meni je to pozitivno. Inače, ovo je grad gdje ima najviše Mercedesa i to je jedino što ljudi obožavaju to je Volkswagen i Mercedes u Imotskoj krajini", rekao je Viktor Dropuljić iz Imotskog. 

Nisu svi oduševljeni tom idejom

"Trebalo bi tvornice neke dizati, a ne spomenike nekim idolima", rekao je Hrvoje Glavota iz Imotskog.

"Mercedes je jedna obična stvar koja te odveze od točke A do točke B. Meni je svejedno, Mercedes, Renault, Fićo", kazala je Zora Čelan iz Imotskog.

S druge strane, statistika kaže, od 16.000 automobila u Imotskom, više od 8000 je Mercedesa, pa će tako spomenik biti sagrađen do lipnja iduće godine. Ivanu, poseban model.

"Bilo je veliko nevrijeme, i ja žena smo bili dugo u braku i nismo imali djece - dogodilo se šta se dogodilo, ostala je trudna, začela je u ovom autu. Rodila je 
jednoga prekrasnog sina", kazao je Ivan Topić.

Vjerojatno još jednom ljubitelju kultnog automobila. Cijeli projekt stajat će oko 300 tisuća kuna, a spomenik će, kaže Ivan, osim muzeja Mercedesa, biti još veća atrakcija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!