Novosti / Hrvatska

presedan

Bulj traži da se o iznajmljivanju sabornice raspravlja: 'Nitko u EU to nije napravio'

Bulj traži da se o iznajmljivanju sabornice raspravlja: 'Nitko u EU to nije napravio'
Patrik Macek/PIXSELL

Miro Bulj je rekao da Gordan Jandroković odbija uvrstiti u dnevni red iznajmljivanje sabornice

Zastupnik Miro Bulj (Most) pozvao je u utorak predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da Sabor još ovoga tjedna raspravi o njegovu prijedlogu zaključka kojim traži poništenje odluke saborskoga Predsjedništva o iznajmljivanju sabornice Europskoj pučkoj stranci (EPP).

Bulj je na konferenciji za novinare rekao da Jandroković to odbija uvrstiti u dnevni red iako se EPP u Saboru sastaje idući utorak te se zapitao zašto ga je strah rasprave o tome.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dobio sam opomene i zabranu govora u Saboru jer sam inzistirao da se glasuje o ovom zaključku prije nego EPP idući tjedan dođe u Sabor. No predsjednik Sabora nikako ne želi da to uvrsti u dnevni red i da zastupnici o tome glasuju", rekao je.

"Budući da je ovo presedan jer nijedna druga članica EU-a dosad nije iznajmila svoju sabornicu, i da je Jandroković lagao kad je rekao da su se ovakve sjednice održavale i u drugim parlamentima, smatram da o ovome treba raspraviti u Saboru", ustrajao je Bulj.

Ponovio je da se u grupaciji EPP-a nalaze i "četnik Aleksandar Vučić" i "fašist Antonio Tajani" te podsjetio da se dva dana prije tog događaja u Saboru obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

"Mislim da nije dobro da oni sad dolaze u Hrvatsku i izruguju nam se, kao što je to Vučić već jednom napravio kad ga je u Zagreb bila pozvala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović", poručio je Bulj.

Očekuje da se njegov zaključak odmah stavi na glasovanje kako bi "saborski zastupnici koje je narod birao odlučili o tome hoće li se sabornica iznajmiti EPP-u u kojem je četnik Vučić".

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Reci što misliš!