Novosti / Hrvatska

AFERA 'WHATSAPP'

Izbačeni HDZ-ovci pisali Plenkoviću: 'Imamo 10 pitanja i hoćemo odgovore'

Izbačeni HDZ-ovci pisali Plenkoviću: 'Imamo 10 pitanja i hoćemo odgovore'
Sanjin Strukic/PIXSELL

Dio izbačenih HDZ-ovaca pisao je čelnicima stranke

Izbačeni zagrebački HDZ-ovci pisali su šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću i cijelom vodstvu stranke kao i Andriji Mikuliću, šefu zagrebačkoga HDZ-a i članovima Gradskog odbora te Časnog suda stranke.

Izbačeni su u tom pismu postavili 10 pitanja jer su iz stranke uklonjeni po kratkom postupku, piše Večernji list  i navodi da izbačeni iz HDZ-a pišu da su iz medija doznali da se protiv njih vode stegovni postupci te da su isključeni iz stranke.   

S obzirom na to da od strane Gradskog odbora nisam obaviješten da se protiv mene vodi bilo kakav postupak, odnosno da mi nije dostavljen akt kojim me se tereti, niti sam pozvan da nazočim bilo sjednici Gradskog odbora, bilo da iznesem obranu pred Časnim sudom, ovim putem bih Vas molio pojašnjenje kako slijedi:

1. Po kojim odredbama Statuta HDZ-a, Pravilnika o radu časnih sudova i Poslovnika o radu Gradskog odbora je stegovni postupak proveden?
2. Možete li mi dostaviti pismeno kojim me se tereti i dokaze uz njega kako bih uopće saznao što mi se to točno stavlja na teret?
3. Mogu li saznati je li članovima Gradskog odbora prije odlučivanja na telefonskoj sjednici dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?
4. Možete li mi dostaviti zapisnik s održane telefonske sjednice iz kojeg bi bilo razvidno kako su članovi Gradskog odbora pojedinačno glasovali o mom upućivanju na Časni sud?
5. Možete li mi dostaviti odluku kojom me Gradski odbor upućuje na Časni sud?
6. Mogu li saznati je li članovima Časnog suda prije odlučivanja dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?
7. Zašto nisam pozvan da iznesem svoju obranu pred Časnim sudom?
8. Možete li mi dostaviti zapisnik s održane sjednice Časnog suda iz koje bi bio razvidan tijek iste, kao i kako su članovi pojedinačno glasovali o mom isključenju?
9. Možete li dostaviti obrazloženu odluku o mom isključenju iz članstva HDZ-a s uputom o pravnom lijeku kako bih mogao izjaviti žalbu Visokom časnom sudu?
10. Možete li mi dostaviti primjerak važećeg Pravilnika o radu časnih sudova HDZ-a kako bih znao po kojoj proceduri mogu braniti svoja prava i interese?

U očekivanju Vašeg ŽURNOG odgovora srdačno Vas pozdravljam, 

mr. sc. Božo Medić, član Gradskog odbora
Anita Prka Đurašić, univ. bac. phil. croat.
Miro Boras, dipl. ing. strojarstva
Vlado Kolak, dipl. oec.
Krasnodar Raguž, dipl. iur.
Vedran Černi, 
Ante Šimunović

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!