Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ŽELE KRENUTI NAPRIJED

Bolja budućnost je pred njima: Projekt mladih iz Škabrnje osvojio vrijednu nagradu

Mjesto stremi boljoj budućnosti u kojoj veliku ulogu imaju djeca

Nije samo za Vukovar 18. studenog tužan i mučan dan nego i za Škabrnju u kojoj je na taj datum 1991. u masakru ubijeno 86 civila i branitelja.

Mnogi će stoga u ponedjeljak biti i u Škabrnji. To mjesto stremi boljoj budućnosti u kojoj veliku ulogu igraju djeca.

Tamošnja Osnovna škola ''Vladimir Nazor'' prije nekoliko godina osvojila je glavnu nagradu vrijednu 100.000 dolara u Abu Dhabiju projektom "Sretna škola plave ekonomije". Ravnatelj škole Marin Pavičić rekao je u razgovoru za RTL Danas da je riječ o jako lijepom i vrijednom projektu. 

Nagradu dodjeljuje Vlada UAE-a za projekt održivog razvoja, a projektom mladih Škabrnjana obuhvaćeni su obnovljivi izvori energije kroz inovativnu PV-T solarnu tehnologiju povezanu s električnim vozilom i mobilnim sustavom baterija, zatim poduzetništvo kroz učeničku zadrugu ''Maslina'', recikliranje i razvrstavanje otpada kroz program Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR) te dijeljenje podataka sa 112 država svijeta kroz Program GLOBE koji sponzorira NASA.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projektom je obuhvaćena lokalna, tradicionalna kultura uzgoja masline kroz učeničku zadrugu i povezivanje učenika s Dolinom maslina kraj Škabrnje, u kojoj su ekološki nasadi 7000 mladih maslina. 

''Nastojimo oplemeniti cjelokupnu nastavnu godinu i pružiti djeci kvalitetne uvjete i programe te njegovati kulturu izražavanja poštovanja prema stradalima i u Škabrnji, i u Vukovaru'', istaknuo je Pavičić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!