Ostani doma
Novosti / Hrvatska

VREMENSKA PROGNOZA

Nikola Vikić-Topić upozorava: 'Stiže kiša, pripremite kišobrane, čizme i topliju odjeću'

U srijedu ujutro u većini zemlje oblačno i hladno uz kišu. Najčešću i najjaču u Dalmaciji

Oblaci nam nose kišu, ali tek kasnije. Cijela Hrvatska poslijepodne se sakrila iza oblaka. Riječ je o oblacima povezanima s novom ciklonom iz Sredozemlja.

Sutra ujutro u većini zemlje oblačno i hladno uz kišu. Najčešću i najjaču u Dalmaciji gdje će lokalno biti jače izraženih pljuskova. Najveća mogućnost za suho vrijeme i malo sunca je na sjevernom Jadranu. Tamo će puhati umjerena do jaka bura. Južnije levant i jugo. Na kopnu će temperatura biti od 5 do 9, a na obali od 12 do 15, no posvuda će se činiti malo hladnije...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj ostaje oblačno uz kišu. Bit će i pomalo hladno sa slabim do umjerenim sjevernim vjetrom. Najviša temperatura između 8 i 10.

U Slavoniji oblačno uz još malo kiše, osobito na zapadu, dok će se u Baranji i Srijemu djelomično razvedravati. Temperatura osjetno niža nego danas, između 10 i 12, uza slab jugoistočni i istočni vjetar.

U Dalmaciji u početku poslijepodneva još kiše i pljuskova, no ubrzo će se s juga razvedravati i kiša će stati. Jugo će slabjeti, no bit će svježije nego danas, na obali oko 16, u unutrašnjosti oko 12 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno, uz malo prolazne kiše. Bura će slabjeti, no bit će hladnije nego danas. Uz more od 13 do 16, a u gorju od 5 do 8.

Od četvrtka na kopnu uglavnom suho. Ujutro će biti magle koja će se ponegdje dulje zadržavati - vjerojatnije u četvrtak, nedjelju i ponedjeljak. Petak i subota sunčaniji. Jutra će biti hladna, a dani svježi, no i dalje 4 do 5 stupnjeva iznad prosjeka.

Na obali će u četvrtak, petak i subotu još biti promjenjivo. Puhat će umjereno do jako jugo, povremeno uz malo kiše. U nedjelju okreće preko levanta na buru pa će biti više sunca. Temperatura ponovno u blagom porastu.

U srijedu, dakle, ponovno stiže kiša u velik dio zemlje. I temperatura će biti niža nego posljednjih dana pa pripremite kišobrane, čizme i topliju odjeću... Druga će polovina tjedna biti povoljnija.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!