Novosti / Hrvatska

KREMA EUROPE U ZAGREBU

Zoran Šprajc: 'Hrvatska će biti glavni pregovarač za Brexit... Dakle, Britanija će iz EU - nikad!'

Riječ je o najkompleksnijem i najzahtjevnijem političkom procesu u povijesti Europske unije

Za štrajk hrvatskih nastavnika doznat će i politička krema Europske unije koju je Andrej Plenković okupio na izbornom kongresu Europske pučke stranke kojoj pripada i HDZ. Pa dok se Angela Merkel, Donald Tusk, Ursula von der Leyen i ostali budu vozili od hotela do Banskih dvora, od Banskih dvora do Arene, putem će ih trubama i transparentima pozdravljati sindikalni aktivisti.

Očekuje se više od dvije tisuće izaslanika dobre platežne moći pa će biti sretni i zagrebački ugostitelji i hotelijeri te će valjda nekako preboljeti što Vlada i PDV na viski nije smanjila na 13 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zagrijavanje za Kongres pučana počelo je sjednicom Predsjedništva koje se umjesto u Saboru, gdje ih nisu htjeli, sastalo u hotelu Sheraton, gdje su ih rado primili i naplatili.

Ali najzanimljivija i najvažnija stvar u cijeloj priči je izjava predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska koji je podsjetio da će Hrvatska koja od nove godine preuzima predsjedanje Europskom unijom, ujedno preuzeti i posao glavnog pregovarača za Brexit.

Dakle, naša administracija, koja 30 godina ne može ispregovarati sporazum sa Slovencima oko tri ampera morske vode, sad će s Britancima voditi pregovore o najkompleksnijem i najzahtjevnijem političkom procesu u povijesti Europske unije. Dakle, izaći će - nikad.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!