Novosti / Hrvatska

širi se društvenim mrežama

Uhvatili HEP-ovce pijane na poslu, neće dobiti otkaz: 'Još nismo imali ovakav slučaj, dobit će opomenu'

Društvenim mrežama kruži zapisnik o alkotestiranju radnika HEP-a koje je provedeno u utorak oko 13 sati

Društvenim mrežama kruži zapisnik o alkotestiranju radnika HEP-a koje je provedeno u utorak oko 13 sati. Prema tom su zapisniku trojica od četvorice radnika bila pijana. 

Rukovatelj službe napuhao je 1,83 promila. Utvrđeno je i kako je vatrogasac HEP-a bio pod utjecajem alkohola. On je u krvi imao 1,17 promila.

Jednom strojaru izmjereno 1,34 promila alkohola u krvi, dok je drugi od alkotestirane četvorke jedini bio trijezan te mu je izmjereno 0,0 promila.

Uz zapisnik o provedenom skupnom alkotestiranju u HEP-u stoji da je alkotestiranje provedeno uređajem marke Drager 6810.

Na naš upit o ovoj situaciji iz HEP-a su potvrdili da su proveli alkotestiranje te da su nalazi trojice radnika bili pozitivni.  Kazali su kako će radnicima uputiti opomenu pred otkaz. 

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Nakon svakodnevnog, rutinskog obilaska postrojenja stručnjaka zaštite na radu i opravdane sumnje da je u izdvojenom dijelu postrojenja TE-TO Zagreb (izvan kruga pogona) 19. studenoga tijekom radnog vremena nekolicina radnika pod utjecajem alkohola, provedeno je alkotestiranje radnika.

Po pozitivnom nalazu za trojicu radnika, sukladno praksi, a imajući u vidu kako kontrolirani radnici nisu imali ranije evidentirane prekršaje ove naravi, poslodavac (HEP Proizvodnja d.o.o.) će sukladno Zakonu o radu izdati opomenu pred otkaz uvjetovan ponašanjem radnika.

Do sada nije zabilježen nijedan ovakav slučaj. Hrvatska elektroprivreda ima nultu toleranciju na ovakve prekršaje", stoji u odgovoru. 

Najgledaniji video

Category: 825 - 828

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!