Ostani doma
Novosti / Hrvatska

POZIVAJU I DRUGE DA SE UKLJUČE

Svaki dan štrajka donirat će dnevnicu Klaićevoj bolnici: 'Ovime pokazujemo da se učitelji brinu o djeci'

Svaki dan štrajka donirat će dnevnicu Klaićevoj bolnici: 'Ovime pokazujemo da se učitelji brinu o djeci'
PIXSELL/Vijesti.hr

Profesorica i savjetnica Duša Šarunić dala je ideju da skupe novac, a ostale su kolege to prihvatile

Društvenim mrežama širi se dopis djelatnika Osnovne škole Pušća kako će svaki dan do kraja štrajka donirati 315 kuna Klaićevoj bolnici. 

Profesorica i savjetnica Duša Šarunić dala je ideju, a ostali djelatnici škole su ju prihvatili. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Htjeli smo biti korak ispred vladajućih. Ovim želimo pokazati da se brinemo o djeci i demantirati one koji govore suprotno. Skupili smo se svi i svatko će dati otprilike 8 kuna svaki dan i tako do kraja štrajka", objasnila je za Vijesti.hr  profesorica škole u kojoj svi štrajkaju. 

Kaže i kako je njihov sindikalni povjerenik poslao mailove po cijeloj Zagrebačkoj županiji i pozvao ostale da im se pridruže, a nada se da će se uključiti i cijela Hrvatska.

Nada se kako će vladajući postići kompromis s učiteljima te da oni s "ovakvim dogovorom i situacijom sile nemaju izbora". 

"I roditelji su uz nas. Da pristanemo na ove uvjete koje nam sada nude, bili bismo još poniženiji", zaključila je profesorica Šarunić.

Fotografija dopisa proširila se društvenim mrežama, a evo što su u njoj napisali:

"S obzirom na to da štrajk nas prosvjetara još traje i da smo svi uporni u postizanju svojih zahtjeva, odlučili smo se na sljedeći korak. Djeca su nam najvažnija u životu, i profesionalnom i privatnom. Odlučili smo se na akciju kojom bismo pokrenuli sve naše učitelje i nastavnike, male ali humane ljude.

Donijeli smo odluku na nivou naše Osnovne škole Pušća uplatiti za Klaićevu bolnicu iznos od 315 kuna. To ćemo ponavljati svaki dan štrajka, počevši s današnjim danom. Molimo sve škole u našoj županiji i u ostalim županijama diljem Lijepe Naše koje sudjeluju u štrajku da učine isto. Zajedno smo jači!", poručili su djelatnici OŠ Pušća u mjestu Donja Pušća blizu Zaprešića. 

Pozvali su i druge škole da se priključe ovoj akciji i da ako su u mogućnosti, doniraju iznos Klaićevoj bolnici u Zagrebu. 


Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!