Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ODLUKA UPRAVNOG SUDA

Juričan dobio pravnu bitku: I Milan Bandić je potencijalni kandidat na predsjedničkim izborima!

Dario Juričan se ponovno smije zvati Milan Bandić

Na predsjedničkim izborima 22. prosinca birači će ipak moći na listiću zaokružiti i ime Milana Bandića, ako skupi 10 tisuća potpisa za kandidaturu. 

Ne jer se zagrebački gradonačelnik kandidirao, nego zato što se Dario Juričan ponovno smije zvati - Milan Bandić.

Upravni sud poništio rješenje Ministarstva uprave

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi smo doznali da odmazda Bandića protiv Bandića -  nije uspjela, jer je Upravni sud poništio rješenje Ministarstva uprave koje mu je zabranilo da to ime koristi.  

Priča ide ovako. Prvo je Juričan uredno, legalno i bez problema promijenio ime i dobio osobnu iskaznicu na kojoj piše Milan Bandić. Onda se u cijelu priču uključio Središnji ured za gradsku upravu koji je odlučio da je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, stranka u postupku promjene imena koja mora dati dozvolu za njegovu promjenu imena.

Pa je temeljem toga Ministarstvo uprave poništilo sve donesene odluke. No, sada je Upravni sud odlučio da Bandić nije stranka u postupku, i da je gradski ured pogodovao gradonačelniku.

Jedan Milan Bandić zbog toga nije sretan, ali drugi je sretan. Evo što kaže. "Moja misija je da budem evanđelist korupcije. Meni se Bog javio kada sam mijenjao ime, a ova predsjednička kampanja je nastavak toga. Cijelo vrijeme sam, od početka kampanje, tvrdio da mi je ime oteto i Upravni sud je to sad potvrdio. Moja motivacija dalje je da, kad se OIB poveže s imenom Milan Bandić, da promijenim kamapnju u Milan Bandić", kazao je Milan Bandić, bivši Dario Juričan.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!