Novosti / Hrvatska

NEPRIHVAĆAJU SPORAZUM?

Nastave u školama nema ni sutra! Štrajkaši fotografijom poslali jasnu poruku Plenkoviću

Nastave u školama nema ni sutra! Štrajkaši fotografijom poslali jasnu poruku Plenkoviću
Duško Marušić/PIXSELL

Sindikati će rezultate izjašnjavanja o prijedlogu Vlade objaviti sutra u 11 sati

Nastave u osnovnim i srednjim školama neće biti niti u petak, izvijestili su iz Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. 

"Štrajk u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama nastavlja se 29. studenog 2019. godine. U tijeku je izjašnjavanje zaposlenih u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama koje će se protegnuti i na 29. studenog 2019. godine", izvijestili su iz sindikata te dodali da će o rezultatima izjašnjavanja izvijestili sutra na konferenciji za medije u 11 sati. 

Snimili milenijsku fotografiju s natpisima 'ne'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo prosvjetari odlučuju o ponudi Vlade koja im nudi  povećanje nastavničkog, odnosno učiteljskog, dodatka i to za 3 posto od prosinca ove godine i za dodatnih 1 posto od lipnja sljedeće godine te obećanje da će za još 1 posto povećati dodatak od prosinca sljedeće godine ukoliko do tada ne dođe do izmjene Uredbe o koeficijentima složenosti poslova u javnim službama "temeljem prethodno provedene analize cjelokupnog postojećeg sustava plaća u javnim i državnim službama".

Prosvjetari u Puli

VEZANI ČLANCI

Treba podsjetiti da su profesori i učitelji od početka štrajka kao svoj zahtjev istaknuli povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto uz argument da je on, prema uredbi, najniži od svih visokoobrazovanih u sustavu. 

Prosvjetari iz Pule, koji s ostalim kolegama iz cijele Hrvatske već više od mjesec dana štrajkaju i traže 6,11 posto povećanja koeficijenta složenosti poslova, danas su snimili milenijsku fotografiju na kojoj su svi držali natpise "ne". To je poruka premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima da ni oni ne prihvaćaju ponudu Vlade o povećanju dodataka na plaće.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!