Novosti / Hrvatska

RADNIČKA SOLIDARNOST

Horvat najavio isplatu plaće u Đuri Đakoviću: Radnicima stigla podrška medicinskih sestara

Horvat najavio isplatu plaće u Đuri Đakoviću: Radnicima stigla podrška medicinskih sestara
RTL / PIXSELL

Horvat je na Gospodarskom forumu grada Preloga izjavio da u ponedjeljak odlazi u Slavonski Brod

Ministar gospodarstva Darko Horvat u petak je najavio skoru isplatu plaće radnicima u Đuro Đaković grupi koji štrajkaju jer im nije isplaćena plaća za listopad.

Horvat je na Gospodarskom forumu grada Preloga izjavio da u ponedjeljak odlazi u Slavonski Brod, gdje će iznijeti prijedloge za rješavanje stanja u Đuro Đaković grupi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Razgovarat ću s radnicima, predstavnicima sindikata i menadžmenta i lokalnom samoupravom o konstrukciji novog menadžmenta s kojim bismo trebali dalje. Neću otkrivati, ali siguran sam da smo sredstva za još jednu plaću pronašli”, rekao je.

Dodao je da "sada sve ovisi samo o pravnoj osnovi na temelju koje će se radnicima isplatiti plaća".

"Đuro Đaković ima perspektivu, vjerojatno s drukčijim vodstvom i ambicijom, ali siguran sam i radim na tome da mu država osigura likvidnost. Svjestan sam da smo u ovo vrijeme prošle godine Đuri Đakoviću dali kreditni aranžman od 95 milijuna kuna”, rekao je Horvat.

Kazao je da želi jasnu sliku o tome na što su ta sredstva utrošena kako bi se moglo krenuti dalje i ispuniti obveze iz tri ugovora koja su u završnoj fazi isporuke vagona.

"Osim toga, želimo predstaviti Đuro Đaković potencijalnim novim poslovnim partnerima koji od srijede počinju stizati u Slavonski Brod", zaključio je.

Radnicima stigla podrška medicinskih sestara

Sindikat medicinskih sestara i tehničara objavio je da podržava štrajk radnika "Đure Đakovića" u borbi za njihova radnička prava: ''Nedopustivo je kako država tolerira rad bez isplate plaće. Nedopustivo je kako nitko od odgovornih za takvo stanje ne snosi nikakvu odgovornost. Radnici u Hrvatskoj su godinama prisiljeni svoja prava tražiti na ulici''.

''Gospodine Plenkoviću, vratite dostojanstvo hrvatakom radniku! Vladajući, ne dopustite društvo u kojem je radnik gladan!'', poručili su iz Sindikata medicinskih sestara i tehničara.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

p>Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!