Ostani doma
Novosti / Hrvatska

pjevala mu za rođendan

Grabar-Kitarović odgovorila kritičarima: 'Ako Bandića osude, nosit ću mu kolače u zatvor'

Grabar-Kitarović odgovorila kritičarima: 'Ako Bandića osude, nosit ću mu kolače u zatvor'
Borna Filic/PIXSELL

Poručila je da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Media Servis osvrnula se i na kritike zbog pjevanja na rođendanu Milanu Bandiću. Poručila je da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja i da ako s nekim politički surađuje da mora biti toliko korektna da ostane ono što jest.

"Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno", rekla je predsjednica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANE VIJESTI

No dodala je da ne vjeruje da će do toga doći. Još jedan od poteza koji je izazvao niz kritika, ovog puta iz BiH, jest objava fotografije Slobodana Praljka na društvenim mrežama povodom dvogodišnjice njegove smrti. Na to je rekla: "In memoriam jednom hrvatskom generalu i neću dalje objašnjavati".

"Podsjećam da je on osuđeni ratni zločinac".

"Neću dalje objašnjavati. On se borio za prava hrvatskoga naroda, odslužio je ono za što se osuđen. Dogodilo se što se dogodilo. Veliki propust Haaškoga suda. Neću to dalje komentirat", kazala je predsjednica.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!