Novosti / Hrvatska

učenje kroz igru

Hrvatski robot hit u američkim školama: 'Želimo škole pretvoriti u laboratorije novog doba'

Mala hrvatska tvrtka sa svojim robotom postigla je velik uspjeh u inozemstvu

Dok djeca u Hrvatskoj čekaju početak nastave, djeca u SAD-u ovih su dana u svojim školama počela učiti, ni manje ni više, nego na robotima iz Hrvatske.

Robot priprema djecu za budućnost

Mala hrvatska tvrtka američkim je školama prodala i kurikulum i edukacijskog robotića koji učenicima otvara vrata 21. stoljeća i uči ih kako se u praksi primjenjuju napredne tehnologije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S njim igraju, uz njega uče, on ih priprema za budućnost. Hrvatski robot Hexapod stigao je u američke škole koje su stare kurikulume i opremu  zamijenili ovim simpatičnim izumom. Robot djecu uči  programiranju, 3D modeliranju i izrađivanju mobilnih aplikacija pomoću kojih s njim i upravljaju. I uz učenje se i odlično zabavljaju.

''Tako je nastao i ovaj njegov dancing mode jer ne možeš reći klincu da se on sada spusti tri centimetra i da noge idu na jednu i na drugu stranu, nego mu daš zadatak da napravi da pleše i tako mu je u glavi cijelo vrijeme igra'', objasnio je poduzetnik Slobodan Velikić.

Profesori iz SAD-a oduševljeni

Američke škole su zadnja vijest no Hexapodi se zapravo prodaju u devet država i osvojili su skoro 5000 učenika u 150 škola. Mogu se čak kupiti i na najprometnijoj zračnoj luci u Dubaiu. No u hrvatskim školama ih nema.

''Mi želimo školama diljem svijeta pomoći da svoje učionice transformiraju u laboratorije 21. stoljeća. Isto tako ako Hrvatska želi nešto tako napraviti, mi smo uvijek spremni za suradnju. No sada su neke druge teme u fokusu i kada te teme završe naša vrata su uvijek otvorena za suradnju", kazao je poduzetnik Marin Trošelj.

Pilot projekt za američke škole tako je uspješno završen s prodajom 16 licenci. Profesori i ravnatelji iz SAD-a šalju u Zagreb poruke oduševljenja. A u širenju na tržište Emirata kažu pomogla im je HGK.

''HGK upravo takvim tvrtkama pruža potporu kroz organizaciju sajmova i gospodarskih izaslanstava.", rekao je Ante Perica, pomoćnik direktorice Sektora za međunarodne poslove i EU.

Obrazovanje ovako postaje i zabava koja djecu sprema za konkretne izazove budućnosti prepune brzih promjena. Važno je samo prilagoditi im se na vrijeme.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!