Ostani doma
Novosti / Hrvatska

TRAŽE VEĆE PLAĆE

Hoće li zbog nezadovoljnih policajaca za božićne blagdane vladati kaos? Na potezu je Plenković

Tri sindikata koji zastupaju policijske službenike u MUP-u traže sastanak s premijerom

Bez obzira na doba dana i vremenske uvjete policajci su na terenu. No, oni koji su najviše na cesti i na udaru imaju i najmanje plaće, oko 4400 kuna. Sindikati traže više.   

''Koeficijenti isključivo policijskih službenika koji su ispod 1 moraju se podići na 1,0 što znači da bi policijski službenik imao plaću 5.800 do 6.000 kuna plus dodaci koje ima na svom radnom mjestu'', objašnjava Tomislav Teri, predsjednik Općeg sindikata MUP-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tri nereprezentativna sindikata Opći sindikat MUP-a, Sindikat policijskih službenika i Sindikat kriminalističke policije traže sastanak s premijerom, a imaju i prijedlog kako povećati koeficijente.   

''Tražimo da najniže plaćeni policijski službenik dobije veće povećanje, a onaj najviše plaćeni da dobije manje povećanje, da se ne dogodi da imate ovakav razmjer plaća između običnog policajca koji primjenjuje policijske ovlasti na cesti, smrzava se, radi, a s druge strane imate policijskog službenika koji sjedi u uredu i prima puno veću plaću od tog policajca'', ističe Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika.

Da je Vlada spremna na dijalog, već je istaknuo ministar financija Zdravko Marić, a premijer Andrej Plenković i danas ih pokušava umiriti: ''Ono što mi radimo, da vrlo skoro nađemo aranžman koji će, kao što smo i govorili u ovom kontekstu nedavno iza nas, unaprijediti materijalni položaj i status hrvatske policije koja čuva hrvatsku granicu i obavlja druge zahtjevne zadaće, i mislim da ćemo tu naći odgovarajuća sredstva''.

U borbi za svoja prava spremni su i na bijeli štrajk. ''To je štrajk gdje je pojačan rad policijskih službenika koji detaljno na granicama pregledavaju vozila i osobe koje ulaze u RH, na taj način bi se stvorile gužve i onemogućio redoviti protok na našim granicama'', objašnjava Teri.

Hoće li zbog nezadovoljnih policajaca za božićne blagdane vladati kaos, ovisi o sastanku s premijerom od kojeg sindikati ne odustaju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!