Ostani doma
Novosti / Hrvatska

cijena? sitnica

Izabran najbolji traktor u Hrvatskoj: Sposoban je za najteže poslove, a košta 'samo' 280.000 eura

U sklopu poljoprivrednog sajma CroAgro održan je i izbor za najbolji traktor Hrvatske. U finalu je bilo 14 moćnih strojeva

Hrvatski poljoprivrednici voze traktore koji su prosječno stari 30 godina, no iz godine u godinu sve se više kupuju novi traktori. Izbor je velik, a one najbolje moglo se vidjeti na Zagrebačkom velesajmu.

U sklopu poljoprivrednog sajma CroAgro održan je i izbor za najbolji traktor Hrvatske. U finalu je bilo 14 moćnih strojeva, a znamo i koji je odnio titulu najboljeg.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stari Ursusi, Belarusi i IMT-ovi traktori su oni koji se i dalje najčešće viđaju na dvorištima hrvatskih poljoprivrednika. No, na njihovo mjesto polako dolaze novi traktori.

Svi su gledali finsku Valtru koja je osvojila nagradu za najbolji dizajn. Oni koji je već voze kažu da je osim ljepote odlikuje i snaga.

"Imam takvoga doma, predivan je. Al' nije samo do njegovih linija, to je traktor koji je sposoban za najteži rad na polju i u šumi i nikad vas ne izda", rekao je Josip sa Krka.

Stručni žiri proglasio je i pobjednika najvažnije nagrade.

Fendt 942 Vario najbolji je hrvatski traktor 2019. No, uz ovu titulu, osvojio i još jednu, onu za najbolji višenamjenski stroj. Ima 415 konjskih snaga, a cijena? Sitnica. Samo 280 tisuća eura.

Oni koji prodaju ovaj traktor nisu iznenađeni.

"Očekivali smo to. Ipak je to europski traktor godine i ni jedan drugi nema ovakve performanse, ni jedan ne nudi što ovaj. To je traktor za one najteže poslove", izjavio je Tomislav Petrić, prodajni predstavnik.

No, nije sve u veličini. Pažnju su plijenili i oni manji poput talijanskog Antonia Carrara.

"On je traktor koji je najbolji za posao po manjim poljima, po vinogradima. Okretan je, malo troši, idealan je za manje poljoprivrednike i mislim da je to razlog zbog čega smo mi iz žirija njemu dali prednost nad drugima", rekao je član žirija Tomislav Sekulić.

Sajam nije bio samo za razgledavanje, sklopio se tu i poneki posao, a neki su traktori već dobili nove vlasnike.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!