Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Podaci HGK

Hrvati u prosincu trošili kao nikada dosad: Najviše se kupovala kozmetika, odjeća i obuća

Najviše se kupovalo članovima obitelji, voljenim osobama i prijateljima, a najmanje poslovnim partnerima

U prosincu smo potrošili kao nikad dosad - prema podacima porezne uprave fiskalizirano je 15,8 milijardi kuna, što znači da smo potrošili milijardu kuna više nego u istom razdoblju lani. 

Istraživanje Hrvatske gospodarske komore u četiri velika hrvatska grada pokazuje da je većina građana na blagdanske darove potrošila do tisuću kuna, od čega je 31,5 posto građana za najbliže potrošilo od 100 do 500 kuna, gotovo 32 posto njih od 500 do 1000 kuna. Petina građana potrošila je više od 1000 kuna na darove, 10 posto manje od 100 kuna, a 2,3 posto građana uopće nije kupovalo darove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najviše se kupovalo članovima obitelji - 84 posto kupaca, zatim voljenim osobama - 56 posto i prijateljima kojima je 53 posto ispitanika uljepšalo blagdane. Najmanje se ove godine trošilo na poslovne partnere. 

Kod odabira darova prednjači kozmetika, zatim odjeća i obuća te dječje igračke. Česti darovi su i delikatesni prehrambeni proizvodi i piće. Za knjige i elektroniku odlučilo se oko petine ispitanika u ovom istraživanju HGK. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!