Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Pogledajte od 18.30 sati

Ivica Todorić u RTL Danas! Otkrivamo na što je potrošeno 3 milijuna kuna u istrazi o Agrokoru

Ivica Todorić u RTL Danas! Otkrivamo na što je potrošeno 3 milijuna kuna u istrazi o Agrokoru
Sanjin Strukic/PIXSELL

Vlada je DORH-u odobrila pet milijuna kuna za istragu u Agrokoru

Od pet milijuna kuna, koliko je Vlada u svibnju 2017. odobrila Državnom odvjetništvu za istragu u Agrokoru, do kraja prošle godine potrošeno je gotovo tri milijuna kuna, doznaje RTL od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Vlada je, podsjetimo, u jeku afere u najvećoj hrvatskoj tvrtki u vlasništvu Ivice Todorića, iz proračunske pričuve dala DORH-u pet milijuna kuna za troškove i rad, odnosno za angažman stručnjaka i vještaka u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i mogućih nezakonitosti u Agrokoru.  

11 tisuća kuna za održavanje opreme

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najviše je, od tada, potrošeno na intelektualne usluge – oko 1,96 milijuna kuna, službena putovanja – oko 58 tisuća kuna, grafičke usluge – oko 35,8 tisuća kuna, održavanje opreme – oko 11 tisuća kuna, uredski materijal – oko 10 tisuća kuna dok je za troškove za svjedoke plaćeno nešto više od 800 kuna.

Istraga u aferi Agrokor još uvijek nije gotova, a protiv nekadašnjeg vlasnika koncerna Ivice Todorića i njegovih najbližih suradnika do sada je potvrđena jedna optužnica. Todorića Županijsko državno odvjetništvo tereti da je gospodarskim zlouporabama svoj bivši koncern oštetio za 1,25 milijuna eura. Suđenje bi trebalo početi u veljači.

Što o svemu ovome kaže Ivica Todorić, kako se priprema za suđenje, kako njegov život izgleda danas, pogledajte ekskluzivno u RTL-u Danas. S bivšim vlasnikom Agrokora razgovarala je Ivana Ivanda Rožić.

RTL Danas gledajte od 18.30 sati!

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!