Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ništa im nije sveto

Drski lopovi po crkvama kradu milodare: 'Ma nešto strašno. To je svetinja koju treba poštovati'

Šteta je dijelom popravljena, a iz crkve imaju poruku za lopove

Na meti lopova posljednjih dana našli su se crkveni milodari. Prošlog vikenda nepoznati su počinitelji ukrali novac iz dviju crkava kod Imotskog, a jučer je prijavljena provala i krađa iz crkve Gospe od Pojišana u Splitu

Krađe su češće oko blagdana, jer počinitelji vjeruju da u to vrijeme ima više novca u crkvenim škrabicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drski lopov preskočio je vrt samostana i putem razbijao vrata ne bi li se dokopao milodara u Crkvi Gospe od Pojišana. Fratrima koji su ujutro zatekli kaos preostalo je samo pozvati policiju, kojoj bi u potrazi za počiniteljem mogao pomoći i videnadzor.

"Ušli su iz vrta kroz samostan gdje su vrata razvalili i išli su po redu. U crkvi su napravili dar-mar , više štete nije bilo, jedino šteta na bravama, vratima i tako to je najveća šteta", rekao je župni vikar Gospe od Pojišana, Drago Vrhovac.

Ovo je treći provala u istu crkvu u posljednjih godinu dana, a dvije su se dogodile u manje od deset dana. Prošli put su lopovi ispilali rešetke i ušli kroz prozor.

"To je nešto strašno to se ne smije dogoditi. To je svetinja, to treba poštivati. To je naše. I takve kad ih se nađe treba ih se kazniti", rekla je Vjera iz Splita.

Šteta je dijelom popravljena

"Prema onome kako je izvedeno, svi koji se znamo ovdje, pretpostavljamo da je netko tko je iz ovoga kraja, netko tko zna gdje će ući da ga se ne čuje", rekao je Igor Odak iz Splita.

"Ja mislim jedino ovi što konzumiraju droge, je jedino oni, neće to normalna osoba učiniti, ne", rekla je Marija iz Splita. 

Šteta je dijelom popravljena, a iz crkve imaju poruku za lopove.

"Evo molimo i za one koji to rade da ih Bog obrati iz srca, da im učvrsti vjeru, dobrotu i ljubav da to više ne rade, jer to ljudi rade iz bolesti i možda loših navika i takvih loših navada, ali svakako ćemo svima pomoći", rekao je župni vikar Vrhovac.

Prošli vikend slične krađe dogodile su se i u dvije crkve kod Imotskog. Policija još uvijek traga za počiniteljima kojima ništa nije sveto. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!