Novosti / Hrvatska

Slavko Orešković

Vlada razriješila predsjednika Upravnog vijeća Vinogradske bolnice: 'Slučajno se poklopilo s incidentom'

Vlada razriješila predsjednika Upravnog vijeća Vinogradske bolnice: 'Slučajno se poklopilo s incidentom'
Igor Kralj/PIXSELL

Umjesto njega na zatvorenom dijelu sjednice Vlade u UV je imenovan državni tajnik u Ministarstvu zdravstva

Vlada je u četvrtak razriješila Slavka Oreškovića, dosadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, koje je u utorak trebalo odlučivati o smjeni zamjenice ravnatelja Dijane Zadravec zbog fizičkog sukoba sa zaposlenicom, no na molbu ministra zdravstva Milana Kujundžića sjednica je odgođena.

Umjesto Oreškovića na zatvorenom dijelu sjednice Vlade u četvrtak u UV je imenovan državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, u sklopu drugih imenovanja i smjena u upravnim vijećima u nizu zdravstvenih ustanova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar Kujundžić je tim povodom Hini rekao kako je odluka o novim imenovanjima pripremljena za sjednicu Vlade prije šest tjedana te da je slučajno koincidirala s događajem u Vinogradskoj.

"Strateški nam je cilj izgradnja nove Nacionalne dječje te Nacionalne sveučilišne bolnice, kao i Sveučilišnih bolnica u Rijeci i Splitu te promjene u upravnim vijećima idu u tom smjeru, da kao Vlada preuzmemo odgornost za njihovu gradnju. Zato je jedan državni tajnik imenovan u UV Rijeka, a drugi u UV Vinogradske, koja zajedno s Dječjom bolnicom u Klaićevoj čini temelj za novu Nacionalnu dječju bolnicu", rekao je Kujundžić.

Što se tiče odlučivanja o Dijani Zadravec, rekao je kako to trebaju riješiti u bolnici te da u to ne želi ulaziti. 

Incident u Vinogradskoj dogodio se 18. prosinca kada je na jutarnjem sastanku Zadravec verbalno i fizički napala Miju Primorac, voditeljicu Odjela nabave medicinskih proizvoda u toj bolnici.

Priopćenjem se oglasila i Dijana Zadravec

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako je zamolio predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice da odgodi sjednicu kako bi se Zadravec, poštujući demokratske i pravne standarde, mogla braniti pred svim članovima Vijeća, s obzirom na to da dva člana Vijeća u utorak, kada se sjednica trebala održati, nisu bila u Hrvatskoj.

Proceduru u kojoj su saslušani svi sudionici događaja provelo je bolničko Povjerenstvo za unutarnji nadzor koje je utvrdilo da je Zadravec napravila tešku povredu ovlasti iz radnog odnosa, odnosno prekoračila svoje ovlasti udarajući Primorac po ruci u kojoj je imala mobitel i prijeteći joj otkazom.

Priopćenjem se u četvrtak oglasila i Dijana Zadravec ustvrdivši kako iz medijskih napisa proizlazi da je odluka o njezinoj smjeni već donesena.

"Upravo onaj koji je rekao da će se u potpunosti poštovati pravna procedura je dopuštanjem medijskih objava o mojoj smjeni tu proceduru prekršio. Po mojem mišljenju, situacija je više nego sazrela da nadležna tijela preispitaju cijelu proceduru", napisala je Zadravec.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!