Novosti / Hrvatska

europska hrvatska

Najproblematičniji dijelovi hrvatskog predsjedanja Vijećem EU bit će proračun, proširenje i Brexit

Na trosatnoj sjednici došlo je do propitivanja o postupanju hrvatske policije

Švedska parlamentarka Malin Bjork nije bila jedina koja je kritizirala hrvatskog premijera, više Europarlamentaraca postavilo je pitanje o postupanju hrvatske policije prema migrantima. Na to je reagirao i hrvatski zastupnik Tomislav Sokol.

Rasprava o hrvatskoj policiji

''Mislim da je posve jasno da su izjave švedske zastupnice te koje nemaju veze sa stvarnošću. Mi smo već imali neke rasprave u europskom parlamentu i  nije prvi put da zastupnici nekih ekstremno ljevičarskih stranaka iskoristiti pozornicu plenarne sjednice europskog parlamenta da difamiraju Hrvatsku, da šire dezinformacije, ali mi smo se do sada više puta tome suprotstavljali. Objasnili smo da za to nema nikakvih dokaza. Hrvatska postupa prema pravilima Europske unije i oko toga nema nikakvih dilema'', rekao je Sokol našoj reporterski Mateji Damjanović.

Zastupnik je uvjeren kako propitivanja o postupanju policije nisu zasjenila sveukupnu trosatnu sjednicu. Spominjanje hrvatske situacije bile su marginalne, smatra Sokol, jer ''nitko od ozbiljnih političara ne vjeruje u glasine''.

Istaknuto je kako su četiri hrvatska prioriteta da Europa postane međunarodno jaka, koja povezuje, koja se razvija i koja štiti. Glavna koplja će se lomiti oko sedmogodišnjeg europskog proračuna, pitanja proširenja jugoistočne Europe i Brexita.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!